15. april 2021.15. apr 2021.
Rešeno stambeno pitanje četiri porodice
VAŽAN PROJEKAT OPŠTINE I KOMESARIJATA ZA IZBEGLICE

Rešeno stambeno pitanje četiri porodice

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić, ističući da je Opština nosilac projekta u okviru kojeg će četiri porodice, sa izbegličkim statusom rešiti svoje stambeno pitanje, najavio je da će do kraja godine još četiri porodice, koje su bile zainteresovane dobiti svoj krov nad glavom
Četiri porodice sa izbegličkim statusom u Opštini Vladimirci u ponedeljak su potpisale ugovore i na taj način rešile svoje stambeno pitanje. Ukupna vrednost projekta, koji je realizovan preko Komesarijata za izbeglice Republike Srbije iznosi 44.000 evra.

Očekuje se da će porodice, već u maju biti useljene u svoje nove domove. Do kraja godine još četiri porodice koje su učestvovale na konkursu, trebalo bi na ovaj način da reše svoje stambeno pitanje.
Usled ratnih dejstava porodica Mirjane Bajić iz Drvara novi dom morala je da potraži u Srbiji. Od 1995. godine svoj mir i utočište pronašli su u opštini Vladimirci. Ovaj dan za Bajiće, kao i za još tri izbegličke porodice sa područja vladimiračke opštine, ima veliki značaj.



Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić, ističući da je Opština nosilac projekta u okviru kojeg će četiri porodice, sa izbegličkim statusom rešiti svoje stambeno pitanje, najavio je da će do kraja godine još četiri porodice, koje su bile zainteresovane dobiti svoj krov nad glavom.

Predsednik je pojasnio da se radi o projektu u kojem je opština Vladimirci konkurisala kod Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Komesarijata za izbeglice.

Očekuje se da će porodice, već u maju biti useljene u svoje nove domove


Takođe je istakao da Opština Vladimirci uvek ima otvorena vrata za sve svoje građane, kao i da se zajedničkim snagama, nastoje rešiti problemi sa kojima se oni suočavaju.

Treba istaći da već nekoliko godina Opština Vladimirci, na ovaj način brine o građanima sa izbegličkim statusom i uspešno rešava njihova stambena pitanja, a različitim aktivnostima nadležni se trude da im unaprede kvalitet života i u drugim segmentima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa