29. septembar 2011.29. sep 2011.
ODRŽAN TREĆI FESTIVAL ZIMNICE

NEODOLjIVI UKUSI KOCELjEVE

Za dva dana sajam posetilo oko sedam hiljada posetilaca. Stalni gosti ocenili ovogodišnju manifestaciju kao najuspešniju. Festival otvorio ambasador Kraljevine Norveške. Povećan broj izlagača. “Tezge pune, a džepovi poluprazni“ - kažu prodavci. Posetioci uživali u brojnim pratećim sadržajima. Zatvaranje sajma uz spektakularan vatromet
Prošlog petka zdravica “poletaraca“, dece iz koceljevačkog vrtića, i podizanje zastave najavilo je početak trećeg po redu Festivala zimnice, koji je ove godine prvi put trajao dva dana. Jedinstvenu privredno-turističku manifestaciju u Srbiji zvanično je otvorio Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvog koji je bio prijatno iznenađen veličinom festivala i brojem izlagača.
- Kada sam pozvan u Koceljevu, mislio sam da otvaram jednu od mnogobrojnim malih manifestacija. Ali sada vidim da otvaram jedan veliki festival hrane. Ovaj festival pokazuje šta je moguće uraditi u saradnji između stanovništva i rukovodstva opštine, da je moguće da to što proizvodite uvrstite u ponudu svoga mesta i plasirate u Evropu. Iznenađen sam koliko je raznovrsnih proizvoda izneto na tezge - rekao je norveški ambasador otvarajući koceljevački sajam.
Među gostima je bila i delegacija norveške opštine Erland čiji je potpredsednik Knut Ring izjavio da je u Koceljevi doživeo izuzetno gostoprimstvo
- Veoma je lepo doći u Koceljevu, videti da nas dočekuju naši stari ali i novi prijatelji. Nadam se da će nakon ove posete naše prijateljstvo biti još dublje - rekao je Knut Ring i poručio da su stanovnici tamnavske varoši uvek dobrodošli u bratsku norvešku opštinu.
U ime Ministarstva poljoprivrede prisutne izlagače, goste i domaćine pozdravio je šef odseka za biljnu proizvodnju Milan Ćuprić i istakao da proizvodnja voća i povrća u našoj zemlji ima zdravu perspektivu. On je rekao da je cilj Srbije da se ta proizvodnja poveća i poboljša, kao i da je veoma važno udruživanje proizvođača.
- I proizvode koje vidimo na ovom Festivalu zimnice na najbolji način se mogu plasirati udruživanjem više proizvođača. Ministarstvo pokušava da stimuliše produktivnost u prvom redu poljoprivrednim kreditima sa povoljnim kamatnim stopama na godišnjem nivou - dodao je predstavnik ministarstva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa