15. april 2021.15. apr 2021.
Pauza pred Boranke
RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Pauza pred Boranke

Vikend pauze zbog EHF nedelje i obaveza reprezentacije. Medicinar bez straha za opstanak traži što bolji plasman. Četiri juniorske reprezentativke iz redova šabačkog kluba. Četiri runde do kraja Lige
Šabački Medicinar mirno ulazi u finiš sezone i jedini cilj je samoprevazilaženje, uz već uigravanje novih mladih rukometašica za narednu sezonu. Mladi tim iz Šapca je faktički odavno obezbedio opstanak, drame nije ni bilo niti jednog trenutka, čak se i plej of činio kao moguća senzacija, no ni to nije realna opcija u odnosu na ekipe sa više kvantiteta, više kvaliteta i pre svega neuporedivo više iskustva, poput Inđije ili Kragujevca.

Mladost (NP) – Medicinar 30:28 (15:11)
OŠ „Sveti Sava“. Bez gledalaca: Sudije: Milosavljević i Trivković (oba Beška). Sedmerci: Mladost 3 (3); Medicinar 7 (4). Isključenja: Mladost 6; Medicinar 2 minuta.
MLADOST (NP): Maksić, Macura, Milojević, Glušica 5 (3), Potkonjak 1, Dragosavljević, Bulatović 4, Kosanović, Šuberić, Lukić, Jovanović 4, Stanojević, Boner 4, Bogunović 8, Mi. Kojićić 4, Ma. Kojičić.
MEDICINAR: Obrenović 5, Mijailović, Kojić, Radukić 4, Ninković, Obradović 1, Kažić 6 (3), Cvetinović 3, Krstić 5, Rakić 1 (1), Ivković 3, Glišić.


-Šta je bilo primarno ove sezone, smatram da smo ostvarili, prevazišli mnoga očekivanja, ostvarili neke velike i neočekivane pobede i svakako da je sezona uspešna. Ipak, ne smemo da se opustimo, pokvarimo utisak, već moramo da pokažemo kako pripadamo sredini tabele i da ostvarimo što više možemo u poslednjih pet kola. Moramo biti najbolji što možemo – ističe mlada Lana Mijailović.
Ona je jedna od četiri rukometašice šabačkog superligaša koja ima vrlo aktivnu pauzu, jer trenutno trenira sa reprezentacijom u okviru EHF nedelje. Uz Mijailović, tu su još koleginice u bekovskoj liniji Una Obrenović i Aleksandra Krstić, odnosno pivotmen Tamara Kojić.

Poverenje „strankinjama“
Seniorke Srbije 17. i 21. aprila igraju dvomeč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovačke, a novi selektor Slovenac Uroš Bergar izabrao je 22 rukometašice i nijedna nije iz domaće lige. Najviše je iz lige Rumunije, čak 11 rukometašice.


-Čast je i san biti deo nacionalnog tima. Svaki trening je prilika za usavršavanje, napredak, što je izuzetno važno za nas mlade, jer ima mnogo prostora za nadogradnju uvek. Trudimo se na svakom okupljanju da pokažemo da smo istinski reprezenti Srbije, na parketu, ali i van njega – dodaje Mijailović.

Do kraja sezone, Medicinar sledećeg vikenda očekuje meč protiv Bora u Šapcu, pretpraznično gostovanje u Zaječaru, poseta Jagodinki petog maja i gostovanje u Nišu osmog dana petog meseca.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa