15. april 2021.15. apr 2021.
Ambicije ostvarene
KOŠARKA: AKTUELNOSTI

Ambicije ostvarene

Sezona koju je obeležila Duga opstankom u Prvoj ligi. Svoje ambicije ostvario i M015, zadržao status u Prvoj regionalnoj ligi. OKK Šabac igrao plej of, ali bez šansi za viši rang
Odavno košarka u Šapcu ne izaziva veliku medijsku pažnju, niti postoji atmosfera kao u vreme čuvene „Ive“. Ipak, u skladu sa mogućnostima i ambicijama još jedna sezona je okončana, rekli bi, na zadovoljavajući način, bar po pitanju dva kluba, DUGE i M015.

Košarkašice „Duge“ u još ranije okončanoj sezoni, obezbedile su opstanak u Prvoj ligi i drugu uzastopnu sezonu u elitnom rangu takmičenja, što je i bio primarni cilj. Uspeh kluba upotpunile su kadetkinje (koje u mnogome čine i prvi tim) osvajanjem dominantnog prvog mesta u zapadnoj Srbiji i još jednog plasmana u Kvalitetnu ligu za svoj uzrast u narednoj sezoni.

Muška košarka nije na zavidnom nivou. Posle nekoliko godina imali smo predstavnika u trećem rangu, Prvoj regionalnoj ligi i debi M015 završen je uspešno, opstankom među trećeligašima. Na krju plej auta Šapčani su zauzeli četvrto mesto. Učinak od sedam pobeda i sedam poraza. U niži rang su eliminisani kraljevačka „Sloga Elit“ i „Smederevo“. Čačak 94 je u Drugoj ligi.

OKK ŠABAC je izborio plej of grupu Druge regionalne lige, ali su se u borbi za viši rang izdvojili Mileševac i valjevski „Radnički“. Šabac je na kraju osvojio peto mesto. Majurski MIKS je osvojio poslednje mesto na kraju sezone u Drugoj regionalnoj ligi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa