15. april 2021.15. apr 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

ORGANIZOVANA VAKCINACIJA U KOMPANIJI “JAZAKI”

Briga o zdravlju zaposlenih i njihovih porodica

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da organizujemo vakcinaciju u prostorijama naše fabrike, obzirom da je briga o našim zaposlenima i očuvanje njihovog zdravlja prioritet naše kompanije” rekla je Ivana Alempić, specijalista za bezbednost i zdravlje na radu kompanije “Jazaki”
Kampanja imunizacije u Šapcu nastavljena je u petak u kompaniji “Jazaki”. Ekipa Doma zdravlja “dr Draga Ljočić”, koju je činilo dva lekara i pet medicinskih sestara, vakcinisali su više od 230 zaposlenih prvom dozom “Sinofarm” vakcine.
-Upravo sam dobila prvu dozu vakcine i osećam se dobro. Odlučila sam se za vakcinaciju zato što je to najefikasnija mera u borbi protiv zaraznih bolesti. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da organizujemo vakcinaciju u prostorijama naše fabrike, obzirom da je briga o našim zaposlenima i očuvanje njihovog zdravlja prioritet naše kompanije. Organizovanjem vakcinacije na ovaj način hteli smo da podstaknemo naše zaposlene da zaštite sebe i svoje porodice. Zahvalila bih se Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja i njihovim zaposlenima koji su nam omogućili da ideju sprovedemo delo, rekla je Ivana Alempić, specijalista za bezbednost i zdravlje na radu, koja je u “Jazakiju” zaposlena od otvaranja.

"Glas Podrinja"


Dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja zahvalila se rukovodstvu kompanije “Jazaki” na inicijativi da se vakcinacija sprovede u njihovoj ambulanti. Istakle je da se na ovaj način ponašaju odgovorne firme i apelovala je i na druge firme da na isti način organizuju vakcinaciju svojih zaposlenih.
-Ovo pokazuje brigu za zdravlje zaposlenih i članove njihovih porodica. Važno je da imamo što više vakcinisanih. Jako smo zabrinuti zbog trenutne situacije, jer raste broj kovid pozitivnih i broj pregleda u Kovid ambulanti. Raste i broj u Kovid ambulanti pri Službi za zdravstvenu zaštitu dece. Mi smo spremni da izađimo na teren, samo nam se treba obratiti, rekla je dr Stanković i najavila da će u “Jazakiju” za tri nedelje organizovati i revakcinaciju.
Direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac dr Branko Vujković je istakao da kompanija “Jazaki” primer korporativne odgovornosti i brige za zdravlje zaposlenih.

"Glas Podrinja"


-Dilema je jednostavna - ili ćete se vakcinisati ili dobiti virus. Jedina alternativa vakcini je virus i mogućnost da zarazimo svoje bližnje. Korona je pokazala da ne bira godine, nego nađe slabu tačku i napravi problem. Epidemiološka situacija i dalje nije dobra. Jedini način borbe je vakcina. Oko 26 odsto Šapčana je primilo bar jednu dozu vakcine, a oko 20 odsto obe, rekao je dr Vujković i dodao da su teritoriji Okruga lošiji primer Vladimirci gde je jednom dozom vakcinisano nešto više od 10 odsto građana, dok je sa druge strane u Malom Zvorniku oko 35 odsto građana primilo bar jednu dozu, naveo je dr Vujković.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa