15. april 2021.15. apr 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Potpisan ugovor o projektu Zajedno u obrazovanje za zapošljivost i zapošljavanje

Deficitarna zanimanja u fokusu

Potpisan ugovor, deo projekta Evropske unije odobren je od strane Ministarstva finansija Republike Srbije vredan 166.000 evra. Mogućnost neformalnog obrazovanja, sticanje znanja i veština u cilju efikasnijeg pronalaženja posla. Akreditovani sertifikati i obuke. Podrška Grada kroz Savet za zapošljavanje
U ime grada Šapca gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić potpisali su ugovor o projektu pod nazivom „3E Together in Education for Employability and Employment“ ( Zajedno u obrazovanje za zapošljivost i zapošljavanje) iz programa IPA II prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine.
-Potpisan ugovor je deo projekta Evropske unije i odobren je od strane Ministarstva finansija Republike Srbije. Reč je o projektu vrednom 166.000 evra, koji je odgovor Saveta za zapošljavanje i svih nas koji radimo u interesu građana Šapca da napravimo mogućnost neformalnog obrazovanja, odnosno uticaja na sve naše nezaposlene sugrađane koji žele da preko obuka u Trening centru i kompanijama koje su za interesovane za to steknu akreditovane sertifikate - istakao je gradonačelnik Pajić i naglasio da su obuke usmerene na deficitarna zanimanja za koje postoji potražnja na tržištu rada.
-Reč je o zanatskim radovima u građevinarstvu, kao i oblasti zavarivanja za koje znamo da su potrebna kako u Šapcu, tako i na nivou republike. Trudimo se da našim sugrađanima omogućimo brži dolazak do posla, ne samo dovođenjem investitora u grad, već i dodatnim znanjima kroz obuke kako bi mogli da odgovore na potrebe tržišta. Nastavićemo da podržavamo sve projekte EU za koje možemo da apliciramo kako bi grad Šabac dobio bespovratna sredstva i na taj način unapredili obrazovni i privredni sistem - poručio je Pajić.

"Glas Podrinja"


Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić pomenuti prekogranični projekat vidi kao šansu za poboljšanje kompetencija onih koji traže zaposlenje.
-Ovo će biti od značaja, pre svega, za naše nezaposlene sugrađane, a zatim i za one koji nameravaju da se prekvalifikuju kako bi stekli bolje plaćeni posao. Poseban akcenat, kao što je već pomenuto, stavljen je na deficitarna zanimanja. Polaznici kurseva će svoja znanja sticati u kompanijama, te će biti obučeni i spremni za rad. Sve ovo je proizvod dugogodišnjeg rada, jer smo kroz SEED dobili Trening centar u CSU gde realizujemo obuke. Postoje brojni kursevi koje je i Savet za zapošljavanje prepoznao kao nešto dobro i važno, te je ovo nastavak u domenu edukacije i zapošljavanja Šapčana - pojasnio je predsednik Skupštine grada Pajić.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa