Info

15. april 2021.15. apr 2021.
Ispunjavamo sve uslove
SASTANAK U MINISTARSTVU PRAVDE SA CILjEM DA SE POKRENE RAD SUDSKE JEDINICE U PUNOM KAPACITETU

Ispunjavamo sve uslove

Predsednik Jovanović i šef Kabineta Tofilović izneli su probleme sa kojima se suočavaju meštani opštine Ljubovija i zatražili pomoć Ministarstva za pokretanja rada Sudske jedinice u Ljuboviji i odeljenja tužilaštva u zakonom predviđenom kapacitetu. To podrazumeva stalnost sudijske i tužilačke funkcije prijemom neophodnog broja sudija i tužilaca, čime bi se omogućilo vršenje pravosudne funkcije na teritoriji opštine Ljubovija
U Ministarstvu pravde održan je sastanak šefa Kabineta ministarke pravde Marijane Savić Simić, savetnika u Kabinetu Branka Ilića i pomoćnika ministarke za normativne poslove Jovana Ćosića sa predsednikom Opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem i šefom Kabineta predsednika opštine Milanom Tofilovićem. U zajedničkom nastupu za rešavanje sličnih problema, sastanku je prisustvovao i predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić.



U razgovoru koji je obavljen razmatran je predlog za drugačije organizovanje mreže pravosudnih organa u ovim opštinama. Predsednik Jovanović i šef Kabineta Tofilović izneli su probleme sa kojima se suočavaju meštani opštine Ljubovija i zatražili pomoć Ministarstva za pokretanja rada Sudske jedinice u Ljuboviji i odeljenja tužilaštva u zakonom predviđenom kapacitetu. To podrazumeva stalnost sudijske i tužilačke funkcije prijemom neophodnog broja sudija i tužilaca, čime bi se omogućilo vršenje pravosudne funkcije na teritoriji opštine Ljubovija.
„Nije naša intencija da se prave izmene zakona, već da Sudska jedinica u Ljuboviji funkcioniše u punom kapacitetu. Imamo kadar, imamo sve uslove da Sudska jedinica radi u punom kapacitetu. Specifična smo opština zbog geografske razuđenosti. Nekim selima je bliži Beograd ili Užice nego Loznica ili Šabac, čime naši građani nisu ravnopravni sa drugima, često odustaju od traženja pravde i ne mogu da zaštite svoja prava“, rekao je na sastanku šef Kabineta predsednika opštine Milan Tofilović.
Predstavnici Ministarstva pravde kažu da je ovo dobar početak dogovora na tu temu i istakli su spremnost da se u narednom periodu razmotre sve mogućnosti iznetih predloga, a sve u cilju što efikasnijeg funkcionisanja pravosudnih organa.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa