29. septembar 2011.29. sep 2011.
PRESECANjEM VRPCE OTVOREN OBJEKAT “SOCIJALNOG STANOVANjA U ZAŠTIĆENIM USLOVIMA“

HUMANIJI USLOVI STANOVANjA

U dvanaest stambenih jedinica veličine od 39 kvm do 54 kvm, biće smešteno deset porodica izbeglih i raseljenih lica i dve lokalne socijalno ugrožene porodice. Vrednost projekta 210.000 evra
Međunarodna organizacija za migracije u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i gradom Šapcem je, u okviru projekta “Podrška izbeglim i interno raseljenim licima u Srbiji realizovala izgradnju objekta za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima. Realizaciju je finansirala Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i sufinansirala Republika Slovenija, u cilju doprinosa naporima Vlade Republike Srbije i republičkog Komesarijata za izbeglice da zatvori kolektivne centre, unapredi životne uslove i reši stambeno pitanje ovih kategorija stanovništva.
Objekat “socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima“ u ulici Zeke Buljubaše u Šapcu, svečano je otvoren juče. Ceremoniji su između ostalih prisustvovali i Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, zamenik šefa delegacije EU u Republici Srbiji Adriano Martins, menadžer Programa izbegla, raseljena lica i migracije Marcija Palota, ambasador Republike Slovenije Franc But, treći sekretar za politička pitanja ambasade Republike Slovenije u Beogradu Dejan Vladić, pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Gerginov , šef misije Međunarodne organizacije za migracije Gregoar Gudstajn i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa