22. april 2021.22. apr 2021.
Nova saznanja i veštine u socijalnoj zaštiti
POTPISAN SPORAZUM O PREKODRINSKOJ SARADNjI ZA REALIZACIJU NOVOG EU PROJEKTA VREDNOG OKO 220 HLjADA EURA

Nova saznanja i veštine u socijalnoj zaštiti

Prošlog utorka na imanju Avlije održivog razvoja u Bogatiću, potpisan je partnerski sporazum za realizaciju novog EU projekta „Poboljšanje zaposlenosti ljudi iz osetljivih grupa pružanjem novih znanja i veština“, u čioj realizaciji će zajednički učestvovati Caritas Šabac Opština Bogatić i dva udruženja iz Bosne i Hercegovine Pro REHO iz Sarajeva i SEC iz Banja Luke.
Sporazum su potpisali: predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović, direktor Caritasa Šabac Miroljub Nikolić, predstavnica SEC iz Banja Luke Zorica Vujanović i Pro REK-a Vedad Vajzobić.
Osnovni cilj projekta je unapređenje radnog angažovanja pripadnika osetljivih grupa. Obuke za 360 korisnika biće organizovane u oblastima socijalne poljoprivrede, za osobe sa invaliditetom i menadžmenta u uslugama socijalne zaštite.
Direktor Caritasa u Šapcu Miroljub Nikolić, istakao je još da će sve obuke biti akreditovane, tako da se oni koji prođu kroz ovaj program mogu zaposliti u sistemu usluga socijalne zaštite, za čime postoji velika potreba.
Ovom prilikom naglašeno je da je projekat od izuzetnog značaja za sve strane koje su uvidele zajednički interes u rešavanju problemea pomenute grupe ljudi, što je i inače njihova osnovna delatnost. Po prvi put se realizuje nešto slično, kada se radi o prekodrinskoj saradnji, koja je inače razvijeda u raznim oblstima s obe strane Drine.
Konkretan projekat vredan je oko 220.000 eura i predviđeno je da bude realizovan tokom naredne dve godine.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa