6. avgust 2009.6. avg 2009.
PRIČA O MARATONU

IZ KILOMETRA U KILOMETAR

Jubilarni 40. plivački maraton doneo je poslovičnu užurbanost na staru u Jarku uz znatiželju lokalnog stanovništva koje decenijama živi uz svoje maratonce. Oni opet u miru razmišljanja o trci tek sramežljivo prikrivali tremu pobednika.
Rok Kerin je nekoliko godina gost Šapca a ulogu favorita je pokušao prikriti povredom koja je po grimasama na licu pretila.
- Volim ovaj maraton i volim trijumf zar i reći. Plašim se povrede, sve ostalo mi je po volji, i staza i atmosfera i oproštaj Rajšića čine nivo koji negujete skoro pola veka, zborio je Slovenac koji je u visokom stilu plivao od starta do cilja.
Glavni sudija Miroslav Panović je imao posla preko glave u organizacionom tehničkom delu, ispisivao brojeve, sređivao evidenciju i tvrdio da je sve pod konac.
Iščekivao se trio iz Novog Pazara a tu beležimo gest šabačkog vuka Milorada Rajšića koji je četrdesetak minuta pre starta odjezdio gliserom do Starog grada po učesnike njegove oproštajne trke, vratio minut pred start i priredio Šapčanima poslednje zadovoljstvo druženja od Jarka do Šapca...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa