29. septembar 2011.29. sep 2011.
INTERVJU SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE VLADIMIRCI VLADICOM MARKOVIĆEM

BANjA VLADIMIRCI

Banjski turizam, bazen u tom sklopu, tender za geotermalnu bušotinu, brojni urađeni putni pravci, voda i struja te školstvo, kultura i sport ram su za sliku pitome varošice koja korača krupnim koracima ka budućnosti. Poseta Patrijarha Irineja daje dimenziju čelne varoši u Srbiji koja je vratila crkvene knjige posle šest decenija, obeležje je godine koja ulazi u završnu fazu
Prvi čovek opštine pleni mladošću i rešenošću da se pomeri toliko toga, a tim uz njega garantuje da će koliko im se dozvoli materijalnim mogućnostima, i ostalim bitnim segmentima stvaranja istrajati iako je urađeno mnogo. Ipak akcenat je na banjskom turizmu.
- Opština Vladimirci ima potencijal da iskoristi blizinu velikih gradova, i mogućnosti plasmana usluga u mnogo pravaca. Geotermalna bušotina bi trebalo da stvori preduslov da nikne banja, a uz nju i propratni sadržaji, što bi nas ucrtalo u mapu banjskih mesta, a tu su mogućnosti skoro neiscrpne, početak je razgovora sa čelnim čovekom opštine koji je nisku nastavio putnim rezultatima, narodski rečeno.
- Urađeno je istinski mnogo. Možda više i od očekivanja ali mora se u susret željama građana. Nedavno i ulica u varošici, koja je verovali ili ne, čekala 30 godina na asfalt. Direkcija za puteve, koja je prednjačila i stekla autoritet ispunjenim obećanima pa i da se našalimo prebačajem norme, uradila je silne stotine kilometara puteva, mnoge koji su se teško i čizmama brodili. Sada su spojena sela, urađeni mostovi, uređeni sokaci, slika je drugačija i to je ono čime se ponosimo.
Nije naravno bilo samo uspeha. Problemi su sastavni deo življenja, ali i tu su se rešavala pitanja, a mnoga su u planu.
- Voda nas je istinski mučila. Dotrajala mreža, i izuzetno razuđena, uzimala je danak čestim pucanjima cevi. To smo nasledili ali se sa time nismo mirili. Uz pomoć republičke direkcije za vode, tri projekta bi trebalo rešiti pitanje vodosnabdevanja, projekat bunara u Riđakama, potom spajanje kvalitetno Riđaka sa tornjem u Lojanicama, te dva rezervoara u Skupljenu, uveli bi nas u mirni tok kada je ovako itekako bitan segment života u pitanju, ali nismo mirovali ni u smislu novih priključaka tako da je uz 400 kilometara mreže, novih sedam kilometara stiglo u selo Matijevac, tvrdi predsednik.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa