22. april 2021.22. apr 2021.
Posadi svoj hlad u Orašcu
Udruženje mladih ekologa

Posadi svoj hlad u Orašcu

Udružnje mladih ekologa u saradnji sa odredom izviđača porečana Savski čivijaši i odredom Cer Majur organizovalo je u subotu ekološku akciju Posadi svoj hlad u Trening centru na Savi u Orašcu. Kako bi ovaj prostor ozenili mali izviđači su sa velikom radošću i entuzijazmom ispratili svaki korak sadnje i podsetili se šta su učili u školi da to sada primene u svom prostoru koje je i edukativni centar i za druge veštine i aktivnosti. U prolećnoj akciji posađeno je 30 stabala belog jasena koje su donirane od kurirske službe Beks i rasadnika Topalović iz Lipolista.
-Deca su pravi mali izviđači i najveći ljubitelji prirode, ovaj Trening centar će biti zelena oaza koja će okupljati ne samo decu i mlade već i naše građane koji bi da uživaju u prijatnom ambijentu i druženju.
Cilj ove akcije kao i našeg udruženja jeste da i ove godine kao i prethodnih radimo na ozeljenjavanju i uređenju škola kako u gradu tako i na seoskom području, damo doprinos u borbi protiv klimatskih promena, postavljanju zelenih pojaseva u sprečavanju od poplava, za čistiji vazduh. Upravo ovakve akcije doprinose održivom razvoju naše lokalne zajednice jer u njoj su učesnici i naši sugrađani koji su dali veliko učešće i posadili beli jasen u svojim dvorištima- istakla je Danijela Gavrić master analitičar zaštite životne sredine i ovim putem najavila i ozelenjavanje površina koje su ogoljene a predložene od strane naših mladih i sugrađana koji su izrazili volju i spremnost da učestvuju u svim ekološkim akcijama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa