22. april 2021.22. apr 2021.
Za radost, prijateljstva, uspomene
Sportske igre mladih drugu godinu u Šapcu

Za radost, prijateljstva, uspomene

Drugu godinu SIM u Šapcu. Poruke mira, igre, poštovanja, dostupnosti za sve. Promocija istinskih vrednosti. Želja „Feniksa“ da Šabac postane organizator i finala. Mladi daju lekcije starijima. Grad će uvek biti podrška
Jedinstvena manifestacija koja prenosi poruke mira, radosti, igre, sporta, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, drugu uzastopnu godinu gostovale su u Šapcu, Sportskom centru “Feniks”. Uz poštovanje svih mera zaštite u borbi protiv Kovida, svečano otvaranje priređeno je u balonu pomenutog sportskog objekta, dok se deo takmičenja odvijao i na otvorenom. Na početku, po ugledu na Olimpijske igre, upaljen je plamen, simbol poruka o kojima smo govorili.
Unikatnost mmanifestacije je otvorenost za svu decu, jer su od strata organizatori ustanovili ideju besplatnog učešća za najmlađe kako materijalni momenat ne bi predstavljao prepreku za nekoga ko ima želju. Upravo ovaj fundament podstakao je domaćina da ugosti male sportiste.
-Grad Šabac ima tradiciju izuzetno vrednih i talentovanih sportista. Sportske igre mladih okupljaju mlade u različitim sportovima, najvažnije je što je sve besplatno, nema tih prepreka da najmlađi osete posebnost ovakvih takmičenja. Divna manifestacija koju sa velikim zadovoljstvom podržavamo kako god možemo. Od otvaranja Sportskog centra “Feniks” težili smo da postanemo oaza sporta. Samo sportski duh ima snagu da pobedi predrasude, loše stvari oko nas - izjavio je vlasnik Sportsko centra “Feniks” i nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević i dodao da svi u Centru rade kako bi uskoro najmlađi iz cele bivše Jugoslavije stigli u Šabac.



Četvrtina veka SIM
Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima. Manifestacija na nivou regiona slavi 25 godina, dok u Srbiji postoji osam godina. Predviđeno je deset disciplina na velikom finalu u Splitu tokom leta (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah). Brojni vrhunski sportisti podržavaju SIM: Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Predrag Mijatović i dr.


-Želimo da Šabac na ovaj način postane olimpijski grad, jer Sportske igre mladih predstavljaju praktično Male olimpijske igre. Planiramo do kraja godine izgradnju i jednog hotela kako bi ugostili decu iz celog regiona kako bi u perspektivi organizovali završna nadmetanja na državnom i međudražvnom nivou. Od osnivanja ovog Sportskog centra želeo sam da postanemo mesto razvoja mladih sportista i lokacija na kojoj će se negovati prave sportske i životne vrednosti. SIM i „Feniks“ povezuju isti ciljevi i zato je posebno zadovoljstvo saradnja sa organizatorima.
Sport je često personifikacija života, ima snagu da oblikuje čoveka, usmerava najmlađe i bude aktivnost koja ume da, uz uticaje porodice, škole, okruženja, izgradi izuzetnog pojedinca, sačinjenog od vrlina. Zbog toga su Sportske igre mladih više od sportske manifestacije.
- Treninzi donose druženja, radosti, zajedničke trenutke, zaljubljivanja i uspomene ostaju za čitav život. Ovo je izuzetno važan projekat i zbog objedinjujućeg faktora za tri države regiona. Deca nose poruku nama starijima. Oni su nosioci nove budućnosti u regionu gde je prošlost bila teška, oni treba, neopterećeni proteklim da donesu jedan novi kvalitet, poruku pomirenja, nošeni pozitivnom energijom. Podrška sva tri državna vrha je izuzetno značajna. Odajem priznanje Vladi Republike Srbije i predsedniku koji su podržali sve i odajem priznanje i rukovodstvima u druge dve države na doprinosu trajanju izuzetne manifestacije - rekao je na otvaranju načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.



Događaji koji okupljaju najmlađe su mesta pozitine energije, a upravo su prijateljstva i uspomene najvažniji kada se sva nadmetanja okončaju, smatra predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Svi koji izaberu sport, oni su već pobednici i sport je uvek pravi izbor. Manifestacije poput ovih su bogatstvo gde god se organizuju. Za učesnike je sve potpuno besplatno i deca najpre treba da ponesu nova prijateljstva i lepe uspomene sa ovakvih susreta, rezultat je manje važan. Grad Šabac pruža apsolutnu podršku, uvek je bio dobar domaćin i drago mi je što se već razmišlja i o narednoj godini i novoj organizaciji, nadamo se u povoljnijim epidemiološkim uslovima - naveo je Pajić.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa