22. april 2021.22. apr 2021.
Počelo podnošenje
AGRARNA POLITIKA

Počelo podnošenje

zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela
U skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela, pravo na posticaje ima fizičko lice, pravno lice i preduzetnik – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i to za najmanje 20 a najviše 1000 košnica pčela.
Od 15. aprila 2021.godine počelo je podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela. Zahtev se podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar Kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd, i to jedanput godišnje.
Rok za podnošenje zahteva je 31. maj 2021.godine.
U skladu sa Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini, iznos podsticaja je 800 dinara po košnici pčela.
Ako nakon upisa u Registar poljoprivrednih gazdinstava dođe do promene brojnog stanja košnica pčela, obavezna je prijava tačnog broja košnica Upravi za trezor, pre podnošenja zahteva za podsticaje.
Takođe je obavezno:
Redovno prijavljivanje brojnog stanja na pčelinjaku, ovlašćenoj Veterinarskoj službi, a to se vrši dva puta godišnje u periodu od 01. aprila do 30. aprila, obavezno pre podnošenja zahteva i od 01. oktobra do 31. oktobra.
Aktivan nadzor
Provera zdravstvenog stanja jednom godišnje - vrši veterinarska služba. Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela, upoređivanje podataka iz podnetog zahteva sa prijavljenim podacima u Centralnoj bazi podataka o obeležavanju životinja, odobravanje isplate i davanje naloga za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstava vrši Uprava za agrarna plaćanja, a utvrđuje se na osnovu podataka na dan podnošenja zahteva.
SAVETODAVAC ZA AGROEKONOMIJU Mirjana Milošević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa