22. april 2021.22. apr 2021.
Ekonomska škola „Stana Milanović“ domaćin
Republičko takmičenje iz kuvarstva sa usluživanjem i praktičnom nastavom

Ekonomska škola „Stana Milanović“ domaćin

Najznačajnije takmičenje na državnom nivou iz nastavnih predmeta Kuvarstvo i Usluživanje koje propisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ekonomska škola „Stana Milanović“ domaćin ovogodišnje provere znanja i veština najboljih učenika
Republičko takmičenje iz kuvarstva sa usluživanjem i praktičnom nastavom za učenike četvrtog stepena u organizaciji Zajednica ekonomskih škola biće održano 23. i 24. aprila u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu.
Učenici iz Leskovca, Novog Sada, Kragujevca, Smedereva i Šapca nadmetaće se za najbolji plasman i nagrade. Stručna komisija ocenjivaće praktični i teorijski deo, te je pred srednjoškolcima ozbiljan izazov predstojećeg vikenda. Kreativnost, znanje, veštine i inovativnost su na testu. Najboljima sleduju diplome, ali i priznanje da su deo opojnog sveta kulinarstva.



-Predstavnik ministarstva, Školske uprave, Zajednice ekonomsko-pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola, direktor svake škole, profesor sa Akademije strukovnih škola Šabac, kao i predstavnik ugostiteljskog preduzeća sa najmanje deset godina iskustva u oblasti su deo komisija koje će ocenjivati učenike - ističe profesorka Vesna Pavlović koordinatorka praktične nastave Ekonomske škole „Stana Milanović“ i dodaje da su značajna podrška preduzetnici i ugostitelji Šapca.



-Zahvaljujući doprinosu ugostitelja ovogodišnje takmičenje će biti realizovano u našoj školi. Moram da istaknem da je zbog nepovoljne epidemiološke situacije održavanje bilo upitno. Ipak, uz preporuku Zavoda za javno zdravlje Šabac bićemo domaćini, poštujući sve propisane mere zaštite učesnika.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa