22. april 2021.22. apr 2021.
Proleće Magic mana
OTVORENA SEZONA KONjIČKIH TRKA NA HIPODROMU U ŠAPCU

Proleće Magic mana

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić poručio da će grad pokušati da na svaki način podrži brend Šapca, veliku ljubav koju konjički sport uživa u ovom kraju, bez obzira na otežavajuće zdravstvene i druge probleme. Tribine prazne,zbog delovanja korona virusa, a u sedam trka na početku sezone učestvovalo 56 konja
Trka dana, kategorije Listed na 1.300 metara za četvorogode i starije konje pripala je Magic manu sa Gnesijem u sedlu Konjičkog kluba „Šendeković“. Pobeda je bila ubedljiva, a bolji poznavaoci tvrde da je ipak odlučila težina koju konji nose, odnosno tri kilograma manje u odnosu na jednog od rivala Road Levera, koji je morao da se zadovolji drugim mestom, a u sedlu je nosio Nađa. Tek treći na cilju bio je favorizovani Vaslavi koga je jahao Glogovac, a nosio je šest kilograma više nego pobednik. Pored novčane nagrade pobedniku je pripao i pobednički pehar koji je uručio direktor hipodroma doktor Aleksandar Peranović.



Na samom otvaranju ovogodišnje sezone, nažalost pred praznim tribinama, zbog delovanja korona virusa i s tim u vezi strogog poštovanja protivepidemijskih mera, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić je između ostalog poručio da su konjičke trke postale brend Šapca i da će s tim u vezi pokušati da nivo koji ovaj dinamičan sport kod građana uživa, održe, bez obzira na teške pre svega zdravstvene ali i druge okolnosti.
Održano je ukupno sedam galopskih trka u kojima je učestvovalo 56 konja. Vreme je bilo oblačno, a sipila je i kiša.



Rezultati ostalih trka: Prva, pod nazivom TOŠ Šabac (handikap 3, za četvorogode i starije konje na 1.000 metara. Prvo mesto Dreamy Rascal,drugo Magistrat, treće Kruna. Druga, Dom zdravlja Šabac (kategorija 4, za konje od tri godine bez pobede na 1.200 metara. Prvo mesto Funpalast, drugo Sensation, treće Chattri. Treća, Veterinarska stanica AD Šabac (kategorija 5 za četvorogode i starije konje na 1.200 metara). Prvo mesto SS Misteri, drugo Sabina Sarina, treće Verkin Schaqran. Četvrta Scarlet o Hara (kategorija jedan za trogodce na 1.300 metara. Prvo mesto Tulip o Hare, drugo Anðelka, treće Ikar Pik. Peta Prolećna trka (kategorije Listed za četvorogode i starije konje na 1.300 metara. Prvo mesto Magic man, drugo Road Lever, treće Waslawi. Šesta FK Šabac Sunrise (handikap 2 za četvorogode i starije konje na 1.500 metara). Prvo mesto Fireman sam, drugo Ina Pik, treće Noa. Sedma Naughty Jack kategorije jedan za četvorogode i starije konje na 1.800 metara. Prvo mesto Redshank, drugo El Naseri, treće Eyes of Silver.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa