22. april 2021.22. apr 2021.
IDEALNA PLEJ OF PROBA
VATERPOLO: SUPER LIGA

IDEALNA PLEJ OF PROBA

Novi Beograd jedan od favorita i izazov i idealna plej of proba. Pojačani tokom zime, ali rezultati slabiji. Šapčani u nizu bez poraza. Još postoje šanse za treću poziciju
Ligaški deo Super lige stigao je na svoj kraj, vreme je za presek, ali tek će plej of dati konačnu procenu snaga ekipa i na koncu konačan plasman gde pozicija na tabeli posle 18 odigranih kola nije ništa više od statističkog podatka. U vremenu kada prisustvo publike nije dozvoljeno na tribinama, ni prednost domaćeg terena nije prednost kakva bi umela biti. Posmatrano kroz posetu i podršku, Šapčani su verovatno najoštećeniji u ovoj situaciji.

Tri tima u Ligi šampiona
Kada potpiše ugovor sa LEN, Novi Beograd će i zvanično biti domaćin i učesnik finalnog turnira Lige šampiona, što će omogućiti da još dva tima igraju u kvalifikacijama za elitno takmičenje, dok će dva u Evrokup. Konačan plasman biće određen po završetku plej ofa.


Situacije je takva, nadamo se da će se epidemiološka pozadina poboljšati i da će ipak publika moći do tribina do kraja sezone. Jedno kolo pre kraja malo toga je nepoznato. Brojevi govore da su promene moguće, no s obzirom na odnos snaga, velika verovatnoća je da trenutno stanje na tabeli bude i konačno. Po ovom odnosu, Šabac će u plej of sa četvrte pozicije, a rival na putu do polufinala biće novosadska Vojvodina. Prvi duel je, prema trenutnom rasporedu, 28. aprila u Novom Sadu, a potom sledi revanš petog dana maja u Šapcu, na Gradskom bazenu. Polufinale garantuje i pravo nastupa u Evropi naredne sezone. U slučaju da ne bude velikih iznenađenja, Radnički je veliki favorit u dvomeču protiv Naisa, isto kao Novi Beograd protiv Zemuna. Kragujevčani su svakako, u ovom trenutku i favoriti Lige. Zvezda i Partizan će u najavi igrati vrlo interesantan dvomeč, kao i Šapčani i Novosađani.
Ukoliko Šabac opravda ulogu favorita protiv Vojvodine sledi mu serija protiv Radničkog gde tim koji ostvari prvi dve pobede ima mesto u finalu plej ofa.

Šabac – Zemun 16:8 (4:2, 4:2, 4:1, 4:3)
Gradski bazen. Sudije: Balažević i Šukić. Isključenja: Šabac 7, Zemun 8. Peterci: Šabac 1 (1), Zemun 1 (1)
ŠABAC: Filipović, Eraković 1, Savković 1, Repanović 1, Tkač 1, Ilić, Vučinić2, Tonković 1, Drašković, Vuksanović 1, Stojanović 4, Velkić 2, Vukadinović, Ćetković 1.
ZEMUN: Tanović, Milošević, Jović, Stefanović, Perković, Ljubenović 3, Mitrović 2, Mihajlović 1, Popović, Andrejević 1, Vukazić, Sretković, Japundžić 1.


Novi Beograd i Šabac ne igraju previše rezultatski važan meč predstojećeg vikenda. Domaćini su dužnici Šapčana zbog pobede na Gradskom bazenu u duelu gde bi svaki ishod bio realan. Oni su se značajno pojačali na pauzi, međutim uprkos tome jesenji šampion je dva puta poklekao u polusezoni. Svakako, njima je u mislima stvaranje tima za naredne dve sezone kada će nastupiti na završnom turniru Evroplige. Ipak, imena poput Duška Pijetlovića, Gardaševića i Radomira Draškovića, uz od ranije prisutne Ćuka, Rističevića, dovoljno govore. Beograđani su favoriti, a svakako je plej of u mislima svima već dugo.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa