29. april 2021.29. apr 2021.
žele titulu: fk sloga (B) (foto: FB strana kluba)

žele titulu: fk sloga (B) (foto: FB strana kluba)

SPORT: PRED NAMA JE MAJ

MESEC RASPLETA

Najvažnije, još uvek nepoznato, biće poznato. Ključni meseci za rukomet, vaterpolo i niželigaški fudbal. Za neke kolektive mesec odmora
Maj je tradicionalno mesec kada stižu odgovori na najvažnija sportska pitanja, odnosno sezone započete prethodne jeseni ulaze u samu završnicu i dobijaju epilog ili ga već značjano nagoveste. Sezona koja ističe bila je specifična, teška, bez publike, nadamo se poslednja takva, međutim učinak se jednako računa kao svih prethodnih. Biće krajem meseca poznat klupski šampion Evrope u najpopularnijim sportovima kao i najbolji na lokalnom planu.

Tokom meseca koji će već u subotu zakoračiti na scenu najveći izazovi čekaju šabačke vaterpoliste i rukometaše. Šampion Srbije, VK „Šabac“ tokom maja će odigrati revanš duel četvrtfinala plej ofa, a potom, ako sve bude kako je očekivano i mečeve polufinala plej ofa. Ukoliko krajem maja još budemo govorili o vaterpolo sezoni kao nečemu što traje za Šapčane, to će značiti da je šampion Srbije izborio finale plej ofa, a to podrazumeva eliminaciju snažnog Radničkog, što je veliku uspeh protiv šampiona Regiona u vaterpolu. Petog maja je revaš protiv Vojvodine, potom 12. i 15. maja su dva polufinalna duela, eventualna majstorica 19, dok su finalni dueli zakazani za 26. i 29. maj, potencijalni odlučujući meč je drugog juna.

Metaloplastika je morala da prekine snove o tituli, ali je očekuje teška borba za vicešampionsko znamenje i plasman u SEHA ligu. Dočekuju Rudar i Dubočicu 9. i 12. maja, u Pančevu gostuju 15. dana meseca, dočekuju u derbiju Nišlije 22. i na koncu poslednjeg vikenda gostuju u Novom Sadu. Uz to Šapčane u maju očekuju najmanje dve utakmice plej ofa SEHA lige protiv Tatrana verovatno i možda gostovanje u Zagrebu.

Zbog kasnijeg starta sezona, u nižim rangovima fudbalera sezona će potrajati do sredine juna i verovatno najvažniji odgovori biće dati tek narednog meseca, tokom tri ili četiri kola u junu u Okružnoj i međuopštinskim ligama, međutim 30. maja, u Zoni, Sloga iz Bogosavca gostuje u Krupnju u možda odlučujućem meču za titulu, bar to pokazuje trenutna tabela. Fudbalerke Mačve bi trebale u maju da potvrde plasman u Super ligu.

Maj će biti delom aktivan, a opet miran za Medicinar koji je svoje ambicije ispunio i bez značaja za Mačvu, odavno bez šansi za opstankom.,

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa