29. april 2021.29. apr 2021.
Kuzmanović:

Posle izbora ni rupe na putu da se zakrpe

Svakog 22. aprila, na dan grada, Šapčani se se sećaju 1867. godine kada su pešadijskom kapetanu srpske vojske Lazaru Cukiću predati ključevi grada. Tada u Šapcu nije ostao nijedan turski vojnik. Simbolično je da je oslobođenjem Šapca, Kladova, Beograda i Smedereva, označena i sloboda cele Srbije. A istorija se najčešće ponavlja, znaju to dobro Šapčani!

Ovo je dan kada se sumiraju rezultati i slavi sloboda. Sloboda je tu najvažnija, jer šta je čovek bez slobode! Bez slobode nema ni rezultata. A Šapčani zaista imaju zašto da budu ponosni. U poslednje četiri godine u našem gradu radi 248 novih privrednih društava, veći je i broj preduzimačkih radnji za 1398, a oni koji svojim radom uplaćuju doprinose sad je veći za 7480! Tokom 2020-te, Šabac je zablistao punim sjajem. Kreneš, recimo od Vinaverovog trga, pa kroz najveće naselje Benska Bara u kojoj je svaka kockica na svom mestu, pa preko gradskog trga dođeš do spomenika Jevremu Obrenoviću koji je centralna figura novog uređenog prostora. Produžiš svega pet minuta i eto te na Savskoj aveniji, novom, a već omiljenom šetalištu svih Šapčana. Pukao prostor pred tobom. Meša se zelena i crvena, a onda se sretneš sa rekom koja više ne protiče, nego ukrašava Šabac. Ako hoćeš, možeš i biciklom, svuda imaš stazu samo za bicikliste. A lepo ti i da šetaš. Saobraćaja uglavnom nema, ili je sasvim usporen. Milina jedna!

U svemu tome ima samo jedna tuga! Sve je to nastalo u prvih šest meseci prošle godine. Posle izbora, ništa! Ni rupe na putu da se zakrpe! Renovirana kancelarija gradonačelnika, postavljena jedna skulpturica u Sava parku, a najavljuje se i renoviranje kotla škole u Nakučanima za neverovatnih 210 hiljada evra. Spremaju se da zaoru već urađene infrastrukturne radove na prostoru kvantaške pijace. Biće mesto kvantaša, koja tona kukuruza! Niče i nova divlja deponija. Prođeš autom, pa te sramota.
Kad nema slobode, sve je nakaradno. Postade nam predsednik počasni građanin Šapca! Posle Olje Bećković, Draže Petrovića, Milana Jovanovića, Aleksandra Obradovića iz “Krušika”! U istu vreću žrtve i dželati! Šta mislite, da li bi prethodni dobitnici nagrade za osvajanje slobode prisustvovali činu kada Vučić prima ključeve grada! O čemu li oni, čijim se delom ponosimo, već danas razmišljaju? Nekada je nagrada mirisala na slobodu. Danas, smrdi na poltronstvo! Beležimo u notes još jednu bruku koju treba ispraviti. Samo, što je više grešaka, treba i sve više vremena da se one isprave. Mislite o tome!
PREDSEDNIK GRADSKOG ODBORA ZAJEDNO ZA SRBIJU ŠABAC VELIMIR KUZMANOVIĆ

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa