29. april 2021.29. apr 2021.

SASTANAK RADNE PODGRUPE U VLADIMIRICMA

Sastanak Radne podgrupe čiji je zadatak praćenje i regulisanje tehnoloških višaka zaposlenih u obrazovanju i vaspitanju, održan je u Učeničkom domu srednje Posavotamnavske škole u Vladimircima.
Jedna od tema je bila i sagledavanje preseka stanja pred upis učenika u novu školsku godinu.
Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić, koji smatra da je poseta Radne podgrupe i načelnice Školske uprave Valjevo dr Zorice Jocić od izuzetnog značaja u doprinosu za bolje uslove razvoja obrazovanja na teritoriji opštine Vladimirci.

Predsednik je naveo da je sastanak protekao u razgovoru koji se tiče upisa u predstojeću školsku godinu, kao i da se razgovaralo o daljim planovima i ulaganjima u sam školski sistem na teritoriji naše opštine.

„Sama opština ima već nekoliko projekata koji su urađeni i odnose se na rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji opštine Vladimirci“, obrazložio je predsednik i dodao da je značajnih ulaganja bilo i prethodnih godina, najavljujući da će ih biti i u narednim godinama.

Kolika su ulaganja u prosvetu i obrazovanje u opštini Vladimirci, najbolji je primer Dom učenika srednje Posavotamnavske škole, koji je jedan od najmodernijih ustanova ovog tipa u regionu, a i šire.
Predsednik je rekao i da je ulaganje u obrazovanje u Vladimircima poslednjih godina bilo većih razmera, kao i da je je to bilo dostupno uz pomoć Vlade Republike Srbije.

Na kraju svog izlaganja Zarić je u svojstvu predsednika opštine, pozvao sve učenike završnih razreda osnovnih škola da svoj dalji obrazovni proces nastave u opštini Vladimirci, koja će ovaj poziv opravdati.

Predsednik je takođe obećao i unapređenje procesa obrazovanja na teritoriji opštine i na taj način što će u svoj program i u svoje planove uvrstiti da svake godine postoji ulaganje u školske objekte, kako bi isti još bolje i lepše izgledali.

Koliko su uslovi u Učeničkom domu i srednjoj Posavotamnavskoj školi u Vladimircima izuzetni, govore i podaci da se u ovoj obrazovnoj ustanovi školuju učenici iz velikog dela cele Srbije. Jedan od kurioziteta ove škole je i činjenica da u vreme pandemije nijedan učenik srednje Posavotamnavske škole nije bio zaražen virusom Kovid-19.
Izvor: RTV AS

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa