29. april 2021.29. apr 2021.

ČESTITKA ZA DAN VOJSKE SRBIJE

Povodom Dana Vojske, 23. aprila Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Vladan Krasavac, uputio je čestitku u kojoj se kaže:

Gospodo vojnici,
“Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. april u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji predstavlja prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske. Nastala je iz ustaničkih četa, iz naroda koji se latio oružja da bi izborio svoju slobodu. Otuda i duboka povezanost i privrženost vojske narodu, koja se održala do današnjih dana, posebno u najtežim prilikama.
Vojska Srbije ove 2021. godine dočekuje svoj Dan u okolnostima koje je epidemija COVID-19 nametnula svim zemljama sveta, pa i našoj Srbiji. Kao podrška narodu u borbi protiv epidemije pripadnici vojske su angažovani na odgovornim zadacima, a medicinsko osoblje iz redova vojske učestvuje u pružanju pomoći i spašavanju života građana. Za svakog pripadnika vojske velika je čast da služi narodu i otadžbini, a profesionalno i odgovorno izvršavanje postavljenih zadataka krase pripadnike srpske vojske.

U ime Mačvanskog upravnog okruga i u svoje lično ime čestitam vam Dan Vojske Srbije. Vaše prisustvo u ovim teškim vremenima po Srbiju i sve njene građane, daje nadu da ćemo se izboriti sa svim nedaćama koje nas prate.Vama i vašim porodicama želim zdravlje, sreću i uspeh u budućem radu.

Čestitke za Dan vojske upućujem Komandantu Prvog pontonirskog bataljona u garnizonu Šabac i Komandantu Prve brigade kopnene vojske Srbije,garnizona u kasarni u Klupcima, koji na području Mačvanskog upravnog okruga brinu o našim građanima”.
Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa