29. april 2021.29. apr 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Grad Šabac nagradio najbolje učenike, studente i profesore mentore

Mladi su budućnost

Grad Šabac odao priznanje najboljim učenicima, studentima i profesorima mentorima za postignute rezultae. U osnovnim i srednjim školama nagrađeno 30 učenika i 18 profesora.
Za 18 najboljih akademaca stipendije
Poštujući višegodišnju tradiciju dodele nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovima profesorima mentorima i godišnjih stipendija studentima grad Šabac je mladima i u 2021. odao priznanje i podršku za predan rad i postignute uspehe u domenu obrazovanja.

-U nedelji kada proslavljamo dan grada želeli smo da nagradimo najuspešnije učenike koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj školskoj godini koja su održana uprkos pandemiji. Ovo treba da bude podstrek učenicima da ostvaruju još bolje rezultate u narednom periodu. Grad će se truditi da stvori bolje uslove za obrazovanje i da sredstva koja će biti opredeljena obrazovnim ustanovama u narednom periodu budu veća - rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić uz uverenje da su bogatstvo grada talentovani, vredni mladi ljudi.

-Uz osnovce i srednjoškolce nagradili smo i naše najbolje studente stipendijama. U pitanju su akademci koji se školuju u različitim oblastima, kao i za dva deficitarna zanimanja. Moram da naglasim da nosioci stipendija imaju prosečnu ocenu studiranja 9,40, što ukazuje na njihovo znanje i moć koju ono nosi. Grad će biti podrška da ostvare svoje potencijale i budu akademski građani vrhunskog ranga.

U nedelji kada proslavljamo dan grada želeli smo da nagradimo najuspešnije učenike koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj školskoj godini koja su održana uprkos pandemiji. Ovo treba da bude podstrek učenicima da ostvaruju još bolje rezultate u narednom periodu


Predan timski rad
U osnovnim i srednjim školama pravo na nagradu ostvarilo je 30 učenika i 18 profesora za priznanja koja su ostvarili na državnim takmičenjima tokom 2019/2020. školske godine.

-U ime stručnog veća nastavnika matematike OŠ „Nikolaj Velimirović“ zahvalila bih se gradu Šapcu na nagradama koje su izdvojili pre svega za učenike, a potom i nastavnike koji ih podržavaju. Cilj škole je da obrazuje učenike i da ih vaspitava, ali i da prepoznaje talente i neguje ih. Svako dete je darovito, te je naša misija da mu pomognemo da otkrije svoj talenat i pomognemo u razvoju. Deci nagrade znače, ne samo kao potvrda njihovog rada, već i velikog truda koji ulažu. Pozitivan primer je i kada nastavnici dobiju priznanje, jer mi smo njihovi uzori - naglasila je profesorka matematike Mirjana Obradović.

Foto: Glas Podrinja


Ponos škole i grada
Priznanja su poneli najbolji iz šest osmoletki (OŠ „Nikolaj Velimirović“, OŠ „Jevrem Obrenović“, OŠ „ Laza K. Lazarević“, OŠ „Majur“ Majur, OŠ „Janko Veselinović“, OŠ „Nata Jeličić“), učenici i profesori Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“, Škole primenjenih umetnosti i Šabačke gimnazije.

- Veoma mi je drago što sam sa svojim drugarima obeležila upeh koji sam ostvarila na republičkom takmičenju- kaže Maša Krstić, učenica petog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“.

Uz osnovce i srednjoškolce nagradili smo i naše najbolje studente stipendijama. Grad će biti podrška da ostvare svoje potencijale i budu akademski građani vrhunskog ranga


-Nagrađen sam za svoje uspehe u protekloj školskoj godini, a učestvovao sam na brojnim takmičenjima i osvojio nagradu iz matematike - dodaje Miloš Savić učenik osmog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“.

-Osvojila sam treću nagradu na državnom takmičenju internet olimpijadi iz matematike, kao i treću nagradu na dopisnoj olimpijadi iz matematike. Ponosna sam na to što sam imala priliku da uspeh danas obeležim sa drugarima, prijateljima i nastavnicima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće- ističe Hana Alimpić, učenica petog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“.

Foto: Glas Podrinja


Podrška za studente
Na osnovu konkursa Grada 18 najboljih akademaca je ostvarilo pravo na novčanu podršku u vidu stipendije.

-Prvi put sam stipendista grada i velika mi je čast što sam dobitnik. Podrška u vidu stipendije veoma je dragocena za dalje usavršavanje. Meni je motivacija za naredne godine, jer matematika zahteva predan i kontinuiran rad- izjavila je Jelena Dimitrić studentkinja treće godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, odsek matematika.

-Iskoristio bih priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi, gradonačelniku doktoru Aleksandru Pajiću i Gradu Šapcu na ukazanoj časti i poštovanju tradicije grada da se svim studentima, mladim talentima omogući jedan vid pomoći. Za mene je ovo velika satisfakcija za budući rad i ostvarenje dobrih rezultata i nadam se da će u predstojećem periodu većina ovih mladih ljudi da se vrati u svoj rodni grad i nastavi život - naglasio je Stefan Milić student Ekonomskog fakulteta u Subotici, odeljenje u Novom Sadu.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa