6. maj 2021.6. maj 2021.
que sera sera: vk šabac

que sera sera: vk šabac

VATERPOLO: PLEJ OF SUPER LIGE

HRABRO NA FAVORITA

Šapčani protiv prvog favorta Lige. Kragujevac u najboljoj formi, prekinuli niz Hrvata u Regionalnoj ligi. Sudar mnogo reprezentativaca. Istinski derbi velikana
Malo gde kao u sportu su čuda moguća i dok nešto nije završeno, preokreti su mogući, ali ćemo ovaj put svesno rizikovati i prekršiti pravilo, jer su okolnosti takve da bi sve drugačije bilo, ne senzacija, već čudo čuda. Sinić su odigrani revanši četvrtfinala plej ofa Super lige za vaterpoliste, u trenutku kada nastaje ovaj tekst ne znamo ishode, međutim u sva četiri duela odigrana prethodne srede, gosti/favoriti su slavili ubedljivo, a kako je kvalitet na njihovoj strani, nije realno da je bilo ko izgubio na svom bazenu stečenu prednost.

Na Gradskom bazenu je gostovala Vojvodina. Umela je Šapčanima ranije da napravi mnogo problema novosadska ekipa, no u prethodne tri sezone, „čivijaši“ su ubedljivi, a na ovaj duel su doneli plus šest iz Novog Sada. Nije realno da je Vojvodina nadoknadila taj zaostatak, kao što nije realno da je isti minus nadoknadio Partizan protiv Crvene Zvezde, niti neko može očekivati da bi Nais mogao da pobedi 12 golova razlike u Kragujevcu ili Zemun da slavi protiv Novog Beograda. Jedini su realni polufinalni parovi: Radnički – Šabac i Novi Beograd – Crvena Zvezda.



Šampion Srbije će odmeriti snage sa šampionom Regiona i uloga favorita je na strani Kragujevčana. Ne samo da imaju prednost domaćeg bazena, već je reč o najkvalitetnijoj ekipi u Srbiji u ovom trenutku. U domaćoj ligi su imali 17 pobeda u 18 kola, u nizu su od 18 uzastopnih pobeda, pobedili su dva puta Šapčane, osvojili su Regionalnu ligu kao prvi klub iz Srbije kome je to uspelo, bili su nadomak Lige šampiona, četvrtfinalisti Evro kupa. Od počletska sezone ukupno su na nivou Srbije i regiona poraženi samo dva puta, od Novog Beograda u drugom kolu i Juga na polufinalnom turniru Regionalne lige. Obe ekipe su „osvetili“ pobedivši ih u prolećnom delu, odnosno finalu RL. Poraženi su od Crvene Zvezde u finalu Kupa, ali posle peteraca. Ukupno, na tri fronta 28 utakmica, 25 pobeda, jedan remi i dva poraza. U sastavu imaju reprezentativce: Strahinju Rašovića, golmana Dobožanova, Toholja, Lukića, Radulovića, nekadašnje vaterpoliste Šapca, kao i Ognjena Vasovića, potom Jankovića, Ukropinu, asa iz Crne Gore, Pljevačića, ruskog reprezentativca Nikitu Kruga, bez slabe tačke. Na mesti trenera je Uroš Stevanović koji već sedam godina predvodi Radnički, vodio ga je od finala Lige šampiona 2014, a ostao je uz tim i u Prvoj B ligi.

Ipak, kada govorimo o dobroj formi, govorimo o vaterpolistima Šapca, od kojih je samo Radnički imao bolji učinak u prolećnoj polusezoni. U zbiru sa Regionalnom ligom, Šapčani su u poslednjih 13 mečeva, ostvarili devet pobeda i po jedan remi i poraz, a u nizu su od deset utakmica bez poraza. Vuksanović, nekadašnji igrač Kragujevca i Drašković su doneli dodatni kvalitet i tim izgleda bolje nego tokom jeseni, a pobeda na Novom Beogradu protiv izvrnog tima je dokaz progresa. Stojanović, Vučinić, Velkić, Repanović, Filipović, takođe nose reprezentativne kapice Srbije, odnosno Ćetković, Drašković Crne Gore. Ukratko ima s čim „udariti“ i branilac titule.

Retko je Radnički gubio, ali je u prvom kolu bio blizu poraza u Šapcu, vodio je domaćin i 5:1, ali je gost pobedio u poslednjim sekundama. Iskustvo i forma jesu na strani Radničkog, ali i pritisak očekivanja. Biće to istinski derbi „teškaša“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa