6. maj 2021.6. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Podrška Grada pojedincima i udruženjima za projekte kulture

Za stvaralaštvo 8,5 miliona dinara

Potpisani ugovori o finansiranju, ili sufinansiranju projekata iz oblasti kulture za 2021. godinu. Lokalna samouprava podrška umetnicima. Odabrano 24 projekta na osnovu odluke komisije. Iz budžeta Grada izdvojeno 8,5 miliona dinara za ovu namenu
Za podršku stvaralaštvu iz gradskog budžeta ove godine opredeljeno je 8,5 miliona dinara, a prema odluci komisije od pristiglih 40 projekta 24 je odabrano. Sa udruženjima i pojedincima koji su na osnovu konkursa za finansiranje, ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulture Grada Šapca za 2021. godinu dobili sredstva poptisani su ugovori protekle nedelje u Dunjića kući.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je istakao da će lokalna samouprava biti potpora i u narednom periodu.

-Podržaćemo sve one koji nameravaju da ulepšaju kulturnu scenu Šapca i siguran sam da smo ove godine sredstva izdvojili, pre svega za mlade umetnike koji žele da daju svoj doprinos. Podržali smo i kulturno-umetnička društva, ali i sve one iz domena likovne, muzičke umetnosti, scenskog prikaza, koji žele da ulepšaju kulturni život u Šapcu. Grad ide ka tome da postane grad budućnosti, a kultura će samo ubrzati taj put -poručio je gradonačelnik Pajić nakon svečanog uručenja ugovora.
Jasmina Lazarević naglašava da je počastvovana što je njeno literarno delo „Devojka iz doline jorgovana: Epidemija pegavog tifusa u Srbiji“ odabrano od strane komisije.

-Zahvaljujem se našem dragom gradu, Malom Parizu i Srpskom Verdenu, koji je znao da prepozna prave vrednosti i da ih nagradi kako bi bile pretočene u umetničke projekte koji će ostati budućim naraštajima. Kao pojedinac sam veoma srećna i ovo je vetar u jedra da nastavim dalje. Knjiga je posvećena svim lekarima koji su tokom epidemije tifusa preminuli. I danas se borimo sa užasnom pošasti koja pogodila ceo svet, te se nadam da će delo naići na dobar prijem- dodala je Jasmina Lazarević.

Podržaćemo sve one koji nameravaju da ulepšaju kulturnu scenu Šapca i siguran sam da smo ove godine sredstva izdvojili, pre svega za mlade umetnike koji žele da daju svoj doprinos


Na konkursu Grada podržana je i bajka u stihovima „Vilenjak“, Ljiljane Jerotić koja se zahvalila lokalnoj samoupravi na prepoznavanju.

-Želim da izrazim veliko zadovoljstvo i sreću što sam dobila novac za štampanje zbirke bajke u stihovima. Jako dugo nisam dobila od Grada novac, te sam se snalazila. Nadam se da će sada čelnici grada pokazati više razumevanja, ne samo za književnost, nego i za svako stvaralaštvo i da će mnogo više pažnje obratiti na kulturu, nego što je to ranije činjeno - rekla je Jerotić.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa