6. maj 2021.6. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ORGANIZOVANA VAKCINACIJA U KOMPANIJI “GALEB”

Primer brige za zdravlje zaposlenih

Kompanija “Galeb” je uvek vodila brigu o svojim zaposlenim. Svako odsustvo i bolovanje kod nas uzrokuje remećenje rada, što znači i trošak. Mi činimo sve da nam zaposleni budu zdravi i da damo doprinos tome da se pandemija što pre završi, rekla je Nataša Marković
Kompanija “Galeb” još jednom je na delu pokazala koliko je društveno odgovorna. Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” i Zavod za javno zdravlje Šabac odazvali su se pozivu rukovodstva ove firme i u njihovim prostorijama organizovali vakcinaciju oko 40 zaposlenih. Jedan broj zaposlenih, kao i rukovodstvo kompanije, vakcinisali su se ranije u sali Ekonomske škole.

Nataša Marković, generalni direktor kompanije “Galeb” se zahvalila Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje i Gradu, na dobroj organizaciji akcije koja je sprovedena brzo i efikasno.

-Na naše i zadovoljstvo zaposlenih koji su bili spremni da se odazovu na vakcinaciju, organizovana je ova akcija u našoj kompaniji. Država nam je omogućila da možemo da biramo između više ponuđenih vakcina. Kompanija “Galeb” je uvek vodila brigu o svojim zaposlenim. Svako odsustvo i bolovanje kod nas uzrokuje remećenje rada, što znači i trošak. Mi činimo sve da nam zaposleni budu zdravi i da damo doprinos tome da se pandemija što pre završi, rekla je Nataša Marković.

Foto: Glas Podrinja


Zaposleni u “Galebu” imali su priliku da biraju između Fajzerove, “Sputnjik” i Sinofarmove vakcine. Direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanović se zahvalila rukovodstvu kompanije “Galeb” na pozivu da se vakcinacija održi kod njih.

-Ovde vidimo kako izgleda briga za zdravlje zaposlenih i njihovih porodica. Za firmu je takođe važno i da radnici ne odsustvuju sa posla. Apelujemo na druge kompanije da nam se jave, mi ćemo se uvek odazvati pozivu. Vakcinaciju sprovodimo i na terenu. Na punkt za masovnu imunizaciju u Ekonomskoj školi se mogu i dalje javiti i oni koji nisu prijavljeni. Naši timovi rade svaki dan od 8.00 do 20.00 časova i organizovani su tako da nema gužvi ni čekanja, rekla je dr Jasmina Stanković.
Dr Dragana Radojičić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje istakla je da imaju vakcine sve četiri proizvođača.

-Na Mačvanskom upravnom okrugu do sada je dato više od 135.000 doza vakcine. Prvom dozom je vakcinisano 33 odsto, a sa obe doze 24 odsto stanovništva koje poleže vakcinaciji. Svi privredni subjekti mogu da iskoriste priliku i jave nam se kako bi se otišlo u njihove prostorije da se vakcinišu zaposleni, apelovala je dr Dragana Radojičić.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa