6. maj 2021.6. maj 2021.
POČELA IZGRADNjA OTVORENOG BAZENA

Kamen temeljac za brži razvoj turizma u Ljuboviji

Verujemo da će ovo biti uspešan početak izgradnje bazena i spremni smo kao Ministarstvo da dalje investiramo u razvoj turizma, kako u Ljuboviji tako i u regiji zapadne Srbije, zato što je to jedna od najposećenijih regija i jedna od turističkih destinacija u Srbiji koja ima najveći broj posetilaca- rekla je ministarka Matić
Ljuboviju je prošlog četvrtka posetila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić gde je zajedno sa predsednikom Opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem i predsednikom Skupštine opštine Goranom Josipovićem položila kamen temeljac za izgradnju otvorenog bazena. Ovim je započeta prva faza koja se odnosi na zemljane i betonske radove vrednosti 15 miliona dinara, a projekat finansira resorno ministarstvo.
Od 2015. pa zaključno sa 2020. godinom za opštinu Ljubovija opredeljeno je oko 27 miliona dinara za različite vrste infrastrukturnih projekata u oblasti turizma.
-Verujemo da će ovo biti uspešan početak izgradnje bazena i spremni smo kao Ministarstvo da dalje investiramo u razvoj turizma, kako u Ljuboviji tako i u regiji zapadne Srbije, zato što je to jedna od najposećenijih regija i jedna od turističkih destinacija u Srbiji koja ima najveći broj posetilaca- rekla je ministarka Matić.
Ona dodaje da je jako zadovoljna činjenicom da je izgradnja bazena počela, ali nije bila zadovoljna činjenicom da, sredstva koje je Ministarstvo opredelilo, dve godine nisu bila iskorišćena usled određenih administrativnih problema. Veruje da će komisija Ministarstva koja odobrava infrastrukturne projekte odobriti i završetak izgradnje ovog važnog objekta.
Uz stratešku politiku razvoja u oblasti turizma, ministarka kaže da ima prostora za još mnogo projekata, među koje se svakako ubraja i auto-kamp, što će sve zajedno unaprediti turističku ponudu Ljubovije i regiona zapadne Srbije.
-Nisu nepoznate lepote ovog kraja, pogotovu ljubiteljima Srbije i ljubiteljima prirode u Srbiji. Naprotiv, vrlo su poznate zato što se ovaj kraj zaista odlikuje neverovatnom lepotom prirode koja još uvek nije zagađena i čitava okolina Ljubovije ima jako puno turističkih lokaliteta koji su od izuzetnog značaja, jako atraktivna i poznata ljubiteljima turističkih putovanja u Srbiji- izjavila je ministarka Tatjana Matić.

Uz stratešku politiku razvoja u oblasti turizma, ministarka kaže da ima prostora za još mnogo projekata, među koje se svakako ubraja i auto-kamp


Opština Ljubovija treba da se sve više bazira na razvoju domaćeg turizma, na razvoj infrastrukturnih kapaciteta i dodatnih usluga. Destinacije koje su više okrenute prirodi i eko domaćinstvima će dominirati i privlačiti kako domaće tako i strane turiste. Kao veliku prednost ministarka je navela brzi put Ruma – Šabac – Loznica i most „Bratoljub“, jer se ulaganjem u putnu infrastrukturu značajno skraćuje vreme putovanja do Ljubovije.
Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović izražava nadu da će se u najbržem mogućem roku dobiti još jedan sportski objekat za razvoj omladine.

Ljubovija.info


Opština Ljubovija treba da se sve više bazira na razvoju domaćeg turizma, na razvoj infrastrukturnih kapaciteta i dodatnih usluga. Destinacije koje su više okrenute prirodi i eko domaćinstvima će dominirati i privlačiti kako domaće tako i strane turiste


Ljubovija.info


-Moramo se složiti da će ovi bazeni obogatiti našu turističku ponudu, a pre svega biti od velikog značaja za naše mlade ali i za sve nas. Želeo bih da se ovom prilikom zahvalim ministarki Matić, resornom Ministarstvu i Vladi Srbije na obezbeđenim sredstvima i očekujem da će druga faza izgradnje bazena krenuti odmah posle ove- izjavio je predsednik opštine Jovanović.
Uz preduzimljive ljude koji vide priliku u turizmu da rade i da zarade, uz edukaciju, poboljšanje usluge i sve elemente koji se posebno nadograđuju, ovaj kraj može očekivati da dobije mesto koje zaslužuje na turističkoj mapi Srbije.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa