6. maj 2021.6. maj 2021.
Počast palim vojnicima
GLUŠCI

Počast palim vojnicima

Prošlo je 22 godine od stradanja potporučnika Milana Mijatovića i desetara Mališe Milovanovića na Bubanji, kod Glušaca u Mačvi 30. aprila 1999. godine prilikom NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju. Tim povodom odata im je pošta, prošlog petka, kraj spomen obeležja koji je u njihovu čast podignut 2000. godine.

Kraj ovog spomen obeležja položeni su venci i sveže cveće, a prisustvovali su porodice palih vojnika, predstavnici Vojske Srbije, mesne zajednice Glušci, Opštine Bogatić, Mačvanskog okruga, SUBNOR-a Bogatić i drugi brojni gosti.

-Okupili smo se da odamo poštu našim herojima koji su braneći našu otadžbinu od NATO agresije na današnji dan položili svoje živote na branik otadžbine. Njihova žrtva nikada ne sme biti zaboravljena. Ona mora biti zvezda vodilja za naša buduća pokolenja. Na nama je da ih se sećamo, da otrgnemo od zaborava, da svoju decu naučimo da nikada ne zaborave šta se dogodilo 1999. godine, rekao je potporučnik Momčilo Milinkov komandant Trećeg raketnog diviziona za protivvazdušna dejstva Vojske Srbije.

Prisutnima se obratio i pomoćnik predsednika Opštine Bogatić Matija Milovanović. On je poručio: „Slike i sećanja ne blede, naprotiv rane su još sveže i bole kao prvog dana. Mi ih nikada nećemo zaboraviti jer imamo obavezu da čuvamo sećanje na naše junake. Ti strašni zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu u 78 dana neprekidnog ludila i zla kojem smo bili izloženi, kao ponosan narod i suverena nezavisna zemlja, kao hrišćani možda će mo jednog dana i oprostiti, ali nikada nećemo zaboraviti sve nedužne žrtve NATO agresije, tog kukavičkog, podmuklog, gnusnog i zločinačkog čina, rekao je između ostalog pomoćnik predsednika Opštine Bogatić Matija Milovanović.

Govorili su još: Slobodan Ostojić, ispred mesne zajednice Glušci i Mijoljub Josipović predsednik SUBNOR-a Bogatić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa