13. maj 2021.13. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Nastavak procesa imunizace je na seoskom području

Vakcinacija put do pobede nad virusom

Kontinuirana aktivnost na seoskom i gradskom području. Vakcinisanje čin odgovornosti. Alternativa teška klinička slika. Ohrabrujuće brojke. Uskoro isporuke novih kontingenta vakcina
Imunizacija na seoskom području nastavljena je tokom vikenda u ambulanti Doma zdravlja u Lipolistu. Proces vakcinacije drugi put je sproveden u ovoj Mesnoj zajednici, prvi dozu je primilo stotinu meštana ovog sela, kao i okolnih mesta kojima je Lipolist bio pogodna lokacija da dođu na vakcinaciju. Istog dana drugom dozom proces imunizacije okončale su 163 osobe.

- Veliko interesovanje za prvu dozu meštana Lipolista što nam je izuzetno drago, trudili smo se da pozovemo i sve iz okoline da dođu i iskoriste priliku da kroz vakcinaciju doprinesu sopstvenoj zdravstvenoj bezbednosti i sveukupnom imunitetu. Veliki odziv pokazuje odgovornost ljudi, jer jedina alternativa vakcini je virus i teška klinička slika. Imamo ohrabrujuće brojke i kada govorimo o primo vakcini, kao i o drugoj dozi. Očekujemo nove isporuke svih vakcina i nastavljamo ovakve aktivnosti kako na seoskom, tako i na centralnom gradskom području - istakao je v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković.

Prema informacijama dostupnim u utorak, 11. maja, 36% stanovništva Okruga koje može da bude vakcinisano primilo je bar jednu dozu neke od vakcina, a 26% je dobilo obe doze.
Za zainteresovane na raspolaganju u Lipolistu bila je Sinofarm vakcina, a nadležni su još jednom apelovali na stanovnike da vakcinisanjem doprinesu uspehu svih u borbi protiv Kovida.

Foto: Glas Podrinja


-Naše ekipe iz Doma zdravlja, ovaj put sačinjene baš od onih koji rade u ambulanti u Lipolistu bili su na raspolaganju. Dva lekara, četiri medicinske sestre i jedan medicinski tehničar, dakle oni kojima se meštani obraćaju za sve zdravstvene savete. Mi ćemo biti na raspolaganju u svim selima, gde god meštani iskažu interesovanje i apelujemo da se što više ljudi javi na raspoložive lokacije, jer traje vakcinacija i zakazanih i nezakazazanih. Vakciacija je put do pobede nad Kovid 19 infekcijom - ističe direktorka Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković.

Direktora Doma zdravlja naglasila je da vakcinalni punkt u sali Ekonomske škole radi i vikendom. Nedelja je rezervisana za one koji žele da prime vakcinu, a nisu zakazali temin, dok se u ostalim danima vakcinišu i oni sa zakazanim vremenom i oni koji nisu podneli prijavu na portalu E uprava.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa