13. maj 2021.13. maj 2021.
Sadržaji za ljubitelje kulture
Narodni muzej deo manifestacije “Muzeji za 10”

Sadržaji za ljubitelje kulture

Narodni muzej Šabac učestvuje u nacionalnoj manifestaciji „Muzeji za 10“ od 12 do 18. maja . Program manifestacije biće realizovan u prostorijama zgrade Narodnog muzeja Šabac u ulici Masarikova 13. Ulaz tokom manifestacije je besplatan za sve posetioce
Narodni muzej u Šapcu predstavio je program manifestacije “Muzeji za 10” koja traje do 18. maja. Sadržaji koji će biti dostupni u prostorijama ovdašnje ustanove kulture predstavljeni su u saopštenju Narodnog muzeja koje prenosimo u celosti.

Narodni muzej Šabac učestvuje u nacionalnoj manifestaciji „Muzeji za 10“ od 12 do 18. maja . Program manifestacije biće realizovan u prostorijama zgrade Narodnog muzeja Šabac u ulici Masarikova 13.

Ulaz tokom manifestacije je besplatan za sve posetioce.

Sadržaj programa manifestacije čine:
„Šabački vremeplov – baština za budućnost“- Stalna postavka Narodnog muzeja Šabac sastoji se od nekoliko segmenata koji pokrivaju dug vremenski period i svedoče o istoriji društvenog života u svim njegovim aspektima u više hiljada godina dugoj tradiciji življenja na ovim prostorima. (Stalna postavka Narodnog muzeja Šabac, sprat)

„Muzeju na dar“- Poklon-zbirka Krstić-Milikić sadrži predmete koji svedoče o ličnom životu pojedinaca koji su se rađali i stasavali u decenijama ekspanzije jugoslovenske industrije i popularne kulture. (Galerija Narodnog muzeja Šabac, prizemlje)

„Daj mi reč da je naslikam“- izložba radova dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola koji uče po programu IOP-2, na temu likovnog konkursa “Daj mi reč da je naslikam“ OŠ „Sveti Sava“ iz Šapca. (Multimedijalna sala Narodnog muzeja Šabac, prizemlje)

„Šabačka tvrđava“- aplikacija virtuelne realnosti koja oživljava najstariju sačuvanu ilustraciju Šapca iz 1493. godine, koja se nalazi u „Svetskoj hronici“ Hartmana Šedela. (Multimedijalna sala Narodnog muzeja Šabac, prizemlje)

Početak manifestacije obeležilo je svečano otvaranje izložbe „Daj mi reč da je naslikam“ 12. maja u 12 časova. Otvaranje je se realizovano bez prisustva publike, uživo prenosom putem Fejsbuk stranice Narodnog muzeja Šabac.



„Evropska noć muzeja“ biće obeležena predstavljanjem virtuelne aplikacije „Šabačka tvrđava“ 15. maja u 14 časova. Korišćenje aplikacije biće moguće samo uz prethodno zakazan termin. Aplikacija će biti dostupna u periodu od 15 – 18. maja ove godine. Zakazivanje će se vršiti putem Gugl-prijave dostupne na Fejsbuk stranici Narodnog muzeja Šabac, ili telefonom na broj 015/350-287. Svi termini su po 15 minuta.

Radno vreme tokom manifestacije:
12 – 18. maj od 7:30 – 15:30 časova (i nedelja)
15. maj od 14:00 – 22:00 časova
Tokom dešavanja poštovaće se sve važeće epidemiološke mere (dezinfekcija, maske, distanca)..

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa