13. maj 2021.13. maj 2021.
Više od planine
“CERSKI MARŠ POKRENUO PETICIJU ZA ODBRANU CERA

Više od planine

Udruženje građana „Cerski marš“ počelo je u ponedeljak sa prikupljanjem potpisa podrške peticiji koja ima za cilj da odbrani Cer od najavljene izgradnje memorijalnog kompleksa i geoloških istraživanja, koja bi, kako kažu, Cer pretvorila u kamenolom. Peticija treba da ubrza proglašenje ove planine za zaštićeno područje.

-Pozivamo sve one koji vole Šabac, Cer i Srbiju da nam se pridruže u odbrani naše planine. Samo zajedno možemo odbraniti i sačuvati naš Cer, rekla je Dragana Ilić iz „Cerskog marša“.
Peticija se može potpisati i u petak na štandu ispred Robne kuće od 17.00 do 20.00 časova, kao i u prostorijama Udruženja, na Trgu đačkog bataljona 12, svakog radnog dana od 11.00 do 14.00 časova.

-Udurženje građana „Cerski marš“ na ovaj način želi da skrene pažnju na sve što se dešava u vezi planine Cer. Pozivamo sve sugrađane da zajedno sprečimo otvaranje kamenoloma i uništenje naše planine. Za nas je Cer više od planine i ovo je najvažnija borba koju vodimo, rekao je Nikola Ristić iz Udruženja „Cerski marš“.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa