13. maj 2021.13. maj 2021.
foto: kk zorka (sajt)

foto: kk zorka (sajt)

KAJAK: MAJSKI KUP novog sada za sve kategorije

TRIJUMF PO TRADICIJI

Šapčani sveukupni pobednici Majskog kupa. Titula i za seniore. Pojedinačno osvojeno 18 medalja. Odluka u poslednjoj trci
Još jednom, već po tradiciji, Kajak klub „Zorka“ se popeo na vrh u ekipnoj konkurenciji na Majskom kupu u Novom Sadu. Šapčani su sveukupni pobednici, najbolji seniorski tim, drugi najbolji tim među juniorima i kadetima.

Ovogodišnje izdanje jednog od najjačih domaćih takmičenja u kajaku bilo je možda i najneizvesnije do sada. Najveći rivali Šapčana, „Tarket“ Bačka Palanka, bio je sve vreme izjednačen pri vrhu i praktično večiti derbi srpskog kajaka, ovaj put, odlučen je u poslednjem nadmetanju, kada su Šapčani osvojili bodove za zbir od 286 poena, deset više od rivala sa sverea (276). Treći u sveukupnom plasmanu je BSK Borča sa osetnim zaostatkom od 70 bodova (212).



Pehar pobednika poneo je i seniorski sastav „zorkaša“, dok su vicešampionsko zvanje zaslužili juniori i kadeti šabačkog kluba. Sjajno su se borili i pioniri i na kraju su pored svog imena u ekipnoj konkurenciji dobili redni broj pet.

Pojedinačno Zorka je imala deset zlatnih i po četiri srebrne i bronzane medalje.

Subotić u borbi za Tokio
Mihailo Subotić, šabački kajakaš nastupa na Evropskim dokvalifikacijama za Olimpijske igre. U tandemu sa Ervinom Holpertom, članom Bezdana, pokušaće da izbori nastup u kategoriji K2 1.000 na najvećoj sportskoj smotri na svetu.
Dokvalifikacije su startovale juče i traju i danas. Mesta na Igrama ima samo za jednu posadu.


Prema podacima sa sajta „Zorke“, Veljko Dovragović i Luka Manjenčić, su ponovo bili ubedljivi pobedivši u svim trkama u juniorskoj konkurenciji, a osvojili su i prvu medalju i u seniorskoj konkurenciji i to zlatnu, u četvercu na 200 m sa Urošem Pavlovićem i Bojanom Milinkovićem.
Luka Trnavčević je najzad dočekao da se trka u konkurenciji svojih vršnjaka kadeta gde je doveslao do zlata u kanuu jednokleku na 200 m, kao i Aleksa Trifunović u juniorskoj konkurenciji.

Valentina Moravčević, Jana Gojković, Katarina Kecman i Milica Knežević su pobedile u četvercu na 200 m u konkurenciji kadetkinja.

Dolaze i novi naraštaji. Nađa Radaković je pobedila u trci mlađih pionirki do 10 godina, Uroš Stojićević zauzeo drugo mesto u kategoriji mlađih pionira do 9 godina, a Sara Nikolić treće mesto u konkurenciji mlađih pionirki do 11 godina.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa