13. maj 2021.13. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

VATERPOLO: POLUFINALE PLEJ OFA

NADAMO SE ČUDU

Sinoć Šapčani gostovali u Kragujevcu, Radnički na Gradskom bazenu u subotu. Domaćini prvog duela su favoriti pred start dvomeča. Niz od 18 pobeda Kragujevca u domaćoj ligi. Duel dva brata, otac i sin na različitim stranama
Već je broj „Glasa Podrinja“ koji imate u rukama bio na putu od Beograda do prodajnih mesta našeg područja, kada je startovao meč u Kragujevcu, derbi polufinala plej ofa za vaterpoliste u kome je domaći Radnički dočekao Šabac. Šampion Regionalne lige dočekao je šampiona Srbije u meču gde je favorit jasan, ali i duelu ekipa u najboljoj formi trenutno u Srbiji.

Radnički je već dugo pri vrhu, a ulaganja tokom prethodnog leta i zime su mu donela status najkvalitetnijeg tima kod nas i apsolutnog favorita za šampionsku titulu. Bez obzira šta govorili, sve osim šampionskog pehara za Radnički bio bi neuspeh. Brojke govore dovoljno. Imaju niz od 18 uzastopnih pobeda u domaćoj ligi, osvojili su trofej Regionalne lige, dva puta su pobedili Zvezdu, dva puta Šabac u sezoni, na svim pozicijama su apsolutno pokriveni, imaju trenera koji je uz klub kao šef struke od 2014. godine.

Beogradski finalista
U drugom polufinalu sastaju se Novi Beograd i Zvezda, što znači da će Beograd ponovo imati finalistu. Novi Beograd jeste klub koji pravi tim za najviše ambicije u Ligi šampiona, ima sastav koji izaziva strah, bio je jesenji šampion, međutim u velikom je padu forme i poražen je tri puta tokom proleća. Istina, pobedio je Zvezdu 12:8 i blagi je favorit u ovom okršaju, no Zvezda igra sa više samopouzdanja i ne sme biti isključena iz finalne opcije.
U obe serije, eventualne majstorice su 19. maja.


Ne znamo ishod sinoćnjeg duela, nadamo se iznenađenju, no bez obzira na brojke koje su stajale na semaforu posle meča, svakako ove subote veliki derbi je u Šapcu. Moćan rival dolazi u Šabac, ali ga dočekuje branilac titule, klub koji je neporažen u deset mečeva, a ostvario je devet pobeda, moćno pobedio jedan Novi Beograd na gostovanju, pregazio nimalo naivnu Vojvodinu i ekipa neopterećena imperativom očekivanja u ovoj seriji. Kada bi se gledala samo prolećna polusezona, dva tima bi bila na vrhu tabele.

Draž meču daju porodični dueli Vasovića. Sportski direktor Radničkog je Jugoslav Vasović, a trener Šapca njegov rođeni brat Anto Vasović, velika vaterpolo imena. Anto će biti na čelu ekipe protiv koje će igrati njegov sin Ognjen. Pred duel u Šapcu možemo se setiti prvog ovosezonskog. Minimalno je slavio gost u meču gde je uglavnom u prednosti bio Šabac.

Već nekoliko sezona putevi dva kluba se ukrštaju. U ovoj Radnički je pobedio 14:13 i 13:7, prethodne je u finalu kupa Kragujevac pobedio 10:8. Pre niza Radničkog, Šabac je u šampionskoj sezoni pobedio u finalu Kupa 10:9, ubedljivo u ligi, 10:3 u Šapcu, uz poraz u Kragujevcu 7:6. Sezona 2017/18. donela je tri meča i tri pobede Šapčana, u četvrtfinalu Kupa i duplu pobedu u Ligi, 6:3 i 8:7.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa