6. oktobar 2011.6. okt 2011.
PUTEVI U KRUPNjU UGROŽENI KLIZIŠTIMA

BIĆEMO ODSEČENI OD SVETA

Klizišta na regionalnim putevima R 127 i R 211 ozbiljno ugrožavaju bezbednost saobraćaja u Krupnju. Zbog sve većih ulegnuća, žitelji ove Opštine sa pravom strahuju da će posle zime biti odsečeni od Šapca i Loznice. Lokalna samouprava nema dovoljno sredstava da adekvatno reaguje. Iz republičkih institucija, trenutno, samo obećanja. Ukoliko se ništa u skorije vreme ne promeni, nadležni u Krupnju najavljuju blokadu puta
Iz pravca Šapca, na neka dva kilometra od Krupnja, na regionalnom putu R 127 klizište je odnelo pola puta. Za samo nekoliko meseci, postojeće ulegnuće se proširilo i zahvatilo središnju liniju. Sa druge strane, ako od Krupnja krenete ka Loznici ( put R 211), sličnu sliku ćete zateći na više mesta.
- Na regionalnom putu R 127 klizište je prouzrokovano rekom, dok je na deonici ka Loznici pojava ulegnuća u direktnoj vezi sa sleganjem napuštenih rudarskih jama. Ova klizišta su stara dve godine. Brzo napreduju, a jedina olakšavajuća okolnost je što u ovom letnjem period nije bilo kiša, inače bi do sada bili “odsečeni od sveta“. Međutim, ukoliko u skorije vreme ne dobijemo pomoć od Republike, ta sudbina je sasvim izvesna ““ kaže predsednik Skupštine opštine Krupanj Božidar Isailović.
Kada je reč o klizištima na regionalnim putevima, intervencija lokalne samouprave dvojako je ograničena. Prvo iz razloga, što se radi o putu koji je u nadležnosti Republike Srbije, a drugo, što sa skromnim opštinskim budžetom, u Krupnju ne bi mogli da pokrenu ni pripremna istraživanja. Zbog toga su opštinske vlasti, u više navrata tražile pomoć od republičkih organa. Za sada sve se završilo na obećanjima
- To je veliki finansijski zahvat. Saniranje klizišta je ogromna investicija. Tu je potrebno uključiti različite institute, izvršiti bušotine, ispitati teren. Mi nemamo ni sredstva ni mogućnosti, a ni nadležnosti. O našim problemima smo u više navrata i Ministarstvo za infrastrukturu i JP “Putevi Srbije“, dostavljali im zahteve, molbe slike.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa