13. maj 2021.13. maj 2021.
ŠKOLSKI SPORT: MATURANTSKI TURNIR

Čekamo proleće 2022. godine

Prinuđeni smo da otkažemo i ovogodišnje izdanje Maturantskog turnira u malom fudbalu. Radujemo se narednom proleću. Podsećanje na tri dosadašnja. Jedinstveno takmičenje
Dragi naši maturanti, nismo planirali prethodne godine, već smo, zbog dobro poznatih okolnosti i epidemiološke situacije morali da otkažemo i ovogodišnje izdanje Maturantskog turnira u malom fudbalu, tradicionalnog i jedinstvenog takmičenja školaraca u Srbiji. Kovid 19 je nepošten, „prljav“ rival sa kojim se još borimo i nadamo se da ćemo uskoro uspeti da se izborimo. Za sada, borba još traje, a kako je ipak zdravlje primarnije od bilo čega drugog, doneli smo odluku da i ove godine otkažemo takmičenje, uvereni da će već 2022. godine, ponovo jedan dan s proleća dragi maturanti ponovo obući dresove svojih srednjih škola i braniti boje u jednoj od poslednjih zajednički aktivnosti tokom srednjoškolskog obrazovanja. Druga generacija maturanata ostaje bez te prilike, ali takve su okolnosti, nadamo se da narednu već čeka i ovaj izazov.

šampioni 2017.


Od 2017. do 2019. godine realizovali smo tri maturantska turnira „Mlekara Šabac – Glas Podrinja“ i tako s pravom govorimo da je reč o tradicionalnom takmičenju. Prve godine domaćin je bila hala „Zorka“ i utakmice su trajale dva puta po deset minuta, uz princip pet i golman šesti na parketu, podrazumevane su „leteće“ izmene. Titulu je osvojila Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“, što je po mnogima bilo iznenađnje. Odigrano je sedam mečeva, nastupilo je osam ekipa. U finalu je savladana Tehnička škola 2:1.

šampioni 2018.


Naredne, 2018. domaćin je bila Šabačka gimnazija, u konkurenciji sedam ekipa, titulu je osvojila Tehnička škola savladavši u finalnom okršaju Srednju poljoprivrednu školu sa domom učenika 3:2. Na istom mestu, godinu dana kasnije, 2019, ponovo su se radovali maturanti Tehničke škole. Ovaj put je savladana Mačvanska srednja škola iz Bogatića 4:1. Na poslednjem do sada održanom turniru nastupilo je ponovo osam ekipa.

šampioni 2019.


Maturantski turnir sve tri godine ralizovan je kroz saradnju naše medijske kuće sa kompanijom „Mlekara Šabac“. Reč je o jedinstvenom takmičenju na nvou Srbije gde nastupaju fudbalske reprezentacije sastavljene isključivo od maturanata, u cilju promocije sporta, druženja i obogaćivanja kofera punog uspomena 3 srednje škole. Vidimo se 2022. godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa