13. maj 2021.13. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

RUKOMET: SUPER LIGA

OKONČANA SEZONA

Prvenstvo okončano očekivanim porazima, ali na kraju pozitivan utisak. Deveta pozicija, bez brige oko opstanka. Šampionat izneo izuzetno mlad tim. Niš i Jagodina favoriti u odnosu na Radnički i Bekament
U Zaječaru je mogao više Medicinar, igrom i zaslužio, no greškama u finišu zavredeo i bolnu, ali važnu sportsku lekciju ispisanu kroz poraz od realno slabije ekipe. Poslednja dva kola ništa osim poraza nije bilo realno, jer su na drugoj strani bile dve najkvalitetnije ekipe u Srbiji. Otpor u Nišu bio je bolji nego protiv Jagodine, a u obe utakmice inače mlad tim igrao je u dodatno izmenjenom sastavu usled povreda važnih prvotimki. Ne zvuče lepo tri uzastopna poraza na kraju Lige, ali sezona može biti ocenjena kao uspešna.

Medicinar – Jagodina 19:31 (7:13)
Sala Gimnazije. Sudije: Antić (BG) i Jakovljević (Zemun). Sedmerci: Medicinar 3 (2). Isključenja: Mediicnar 2; Jagodina 6 minuta.
MEDICINAR: Mijailović 4, Kojić 4, Radukić, Ninković, Obradović 1, Kažić 2, Cvetinović, Vasić 1 (1), Krstić 3 (1), Rakić 2, Ivković 2, Glišić.


Pre početka tekućeg šampionata opstanak je nametnut kao osnovna ambicija. Zbog epidemioloških mera nisu mogle da treniraju Šapčanke u zatvorenom, školske obaveze su uticale da često na treninzima ne bude ceo tim, termina nije bilo mnogo, niti mogućnosti za pripremne mečeve. Ekipa je pretrpela izmene u igračkom kadru, otišla su iskusna krila Sukur i Vukčević, Ana Radović je odigrača tek nekoliko kola pre teške povrede, a u prvom delu sezone Aleksandra Krstić je nastupala u Inđiji, te je teret prebačen na rukometašice iz sopstvenog pogona, ranije nego što je planirano. Kadestske šampionke Srbije su postale nosioci seniorske ekipe samo dve godine kasnije i to u najvišem rangu.

Važno pojačanje stiglo je na gol, iskusna Ninković je donela sigurnost i dozu potpore na parketu.
Može biti žal za porazom u Boru, porazom u Zaječaru, neuspehom protiv Mladosti u Šapcu, međutim svi su ostali imperesionirani kada je srušena moćna Naisa u sali Gimnazije, kada je poražena ambiciozna Vojvodina i učesnik plej ofa Inđija. Zaslužile su Šapčanke još neki bod, pripadale su i finalnom turniru Kupa, no neiskustvo nosi cenu i što se ranije plati, to bolje. Šabac ima ekipu u rangu sa još nekoliko superligaša, a prednost je što u odnosu na njih je sastav značajno mlađi.

Naisa – Medicinar 36:29 (19:15)
SC Čair. Sudije: Cvetković i Nikolić (oba Leskovac). Sedmerci: Naisa 3 (2); Medicinar 7 (5). Isključenja: Naisa 8; Mediicnar 2 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Mijailović 3, Kojić 3, Radukić 2, Obradović 3, Kažić 2 (2), Vasić 4 (2), Krstić 8 (2), Rakić, Samardžić, Ivković 4, Glišić.


-Mi smo mlad tim, stasavamo kroz pobede i poraze, učimo od boljih i iskusnijih ekipa. Ekipa je još u procesu izgradnje i od ovih devojaka tek očekujemo velike rezultate – navela ja trener Sandra Kolaković posle meča sa Jagodinom.

Za prve četiri ekipe sledi plej of. Jagodina i Naisa se ističu kvalitetom u odnosu na Radnički i Bekament, te je očekivano da upravo to bude i finale. Veliko neprijatno iznenađenje mogao je biti Bekament, pre starta kandidat za titulu, a na kraju ga je bolja gol razlika odvela u plej of. U poslednjem kolu je protiv već niželigaša Zaječara odigrao samo nerešeno, no poraz Inđije u Kragujevcu odveo ih je na mesto četiri. Mladi radnik i Zaječar su već dugo su u nižem rangu. Beograd i Crvena Zvezda su najbliži ulasku u Super A ligu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa