13. maj 2021.13. maj 2021.
adamović precizan: foto s. s.

adamović precizan: foto s. s.

FUDBAL: SUPER LIGA

Još dva kola mučenja

Sva pažnja na Mačvi. Šapčani igraju izuzetno važan meč. Klub kao vojska. Deset golova u dva meča na domaćem terenu. Provera mladih igrača
Šabačka Mačva poražena je od Vojvodine 5:2 na svom terenu, Adamović sa penala i Ortiz su ublažili još jedan ubedljiv poraz, a ovdašnji klub igra u narednom kolu izuzetno važan meč, možda i ključni u borbi za opstanak. Pobeda je imperativ, svaki drugi ishod znači krah. Jedini problem što se sve ovo, činjenično navedeno, ne odnosi na šabački klub, nego njihovog rivala u narednom kolu. Šapčani gostuju na Banjici, ekipi Rada koja je igra odlično proleće, njima je to već zaštitni znak sezonama u nazad, no ipak je u zoni ispadanja, uz bod manje od opstanka. U Super ligi – super zabavi, dva kola pre kraja, čak ni devetoplasirani tim nije obezbedio da ne bude 15. posle 38 kola, dok se u tri boda nalazi sedam ekipa. Interesantno da nema međusobnih duela ugroženih i utoliko je duel na Banjici važan, ali za Rad, za Mačvu je malo šta važno, što se bodova tiče, već dugo.

Mačva – Vojvodina 2:5 (1:3)
MAČVA: Samurović, Tripković (Obrovac), Subotić, Mihajlović (Perić), Panić (Knežević), M. Mijailović, Ćirković (Trimanović), Kočar, Adamović, O. Mijailović (Ortiz), Sladojević.
Strelci za Vojvodinu bili su Nemanja Čović u šestom i 14. minutu, Dejan Zukić u 33, Veljko Simić u 73. i Momčilo Mrkaić u 75. minutu. Strelci za Mačvu bili su Miloš Adamović u 45. i Ortiz u 85. minutu.


Na polovini sezone Rad je imao samo dva boda više od Mačve, sada, dva kola pre kraja ima 22 boda više. Napredak je imao četiri boda više, a sada 25. Sigurno da su prelazni rok realizovali na bolji način takmaci, imali prednosti, ali i pre svega osam kola, Rad je imao deset, a Napredak devet bodova više.... bilo kako bilo, Mačva vodi svoje bitke, isprobava mlade igrače i traži motiv u poslednjim utakmicama da bar ne doživljava katastrofe kao u dve prethodne u Šapcu. Nedavno je prekinuta saradnja sa jednim od članova trenerskog tandema, Slavišom Jelićem, tim će do kraja predvoditi Slovenac, nekadašnji reprezentativac bivše jugoslovenske republike, Alfred Jermaniš i to je jedina izvesnost.

-Klub je kao vojska, general je predsednik kluba, major je sportski direktor, pukovnik je trener, desetar je kapiten, a igrači su vojska. Interes kluba je da vidimo na koga može da računa u sledećoj sezoni. Ja sam tu u službi kluba i svaki stav kluba ja ću ispoštovati – rekao je trener Alfred Jermaniš.

Posle gostovanja u Beogradu, Mačvu još očekuje meč na svom terenu protiv još jednog tima koji se nije spasao, Zlatibora, a onda brojni upiti šta i kako dalje.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa