6. oktobar 2011.6. okt 2011.

EVROPSKI DAN JEZIKA

U Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“ u Šapcu već duži niz godina neguje se kultura promovisanja stranih jezika, književnosti i kultura. U školi se raznim prigodnim manifestacijama obeležavaju praznici zemalja čiji se jezici izučavaju u školi. Cilj svih nastavnika stranih jezika naše škole je da učenicima približi duh i tradiciju zemalja kako bi se učenici još više motivisali za učenje stranih jezika. U prilog tome je i veče stranih jezika koje se obeležava svakog marta, kada je i dan škole. Interesovanje učenika je veliko, a autorske predstave nastavnika i učenika nailaze na izuzetan prijem u samom gradu
Kao i proteklih godina, tako je i ove Evropski dan stranih jezika obeležen kako u samoj školi, tako i van nje. Pano prezentacije Evropskog dana jezika u školi predstavljaju jednu od omiljenih prezentacija koja je na postavci svakog septembra. Cilj nastavnika ove godine je bio taj da i građane Šapca što bolje upozna sa ovim danom, šta on predstavlja i koji je njegov značaj.
Stručno veće za strane jezike koga sačinjavaju nastavnici engleskog, nemačkog i italijanskog jezika, sa rukovodiocem Tomislavom Mitrovićem na čelu i kolegama članovima veća Mirjanom Rakić, Natalijom Daničić, Božicom Dimitrijević, Banovac Katarinom i ostalim kolegama koji su pružili podršku zajedno sa svojim učenicima izašli su u Gospodar Jevremovu ulicu i intervjuisali prolaznike služeći ih istovremeno engleskim čajem i kolačićima, nemačkim perecama i italijanskim kapućinom. Učenici su na sebi nosili panoe na kojima su bile napisane poslovice zajedničke za navedene jezike, kao i kreativne crteže na temu poslovica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa