13. maj 2021.13. maj 2021.
“Ciljevi održivog razvoja-Srbija-2030”
Stručni skup Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

“Ciljevi održivog razvoja-Srbija-2030”

U ponedeljak 10. maja održan je u Beogradu Tematski skup na temu “ Ciljevi održivog razvoja-Srbija-2030” u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog”, koji ima jasan cilj da pokaže kakvu Srbiju želimo. Ovo je jedan od prvih u nizu sastanaka koji će da pokaže da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog alat reformskim procesima koji su započeti u Republici Srbiji.
Učesnicima se na samom početku skupa obratila Gordana Čomić, ministarka Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.” Dijalog služi da zajedno nađemo jasan odgovor koji će čuti svi ljudi-kako želimo da Srbija izgleda 2030, kolika da bude plata, koliko nasilja manje, koliko čistog vazduha, dobrog zemljišta, vladavine prava, nezavisnog pravosuđa, koliko da bude svega onoga što će život koji želimo da živimo učiniti kvalitetnim”, rekla je između ostalog ministarka Gordana Čomić. Predstavljena je Agenda 2030 i njenih 17 ciljeva održivog razvoja. U cilju realizacije postavljenih ciljeva neophodna je kontinuirana saradnja državnih organa i civilnog društva u ostvarenju postavljenih ciljeva održivog razvoja.
Prisutnima su se obratili i Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN u Srbiji, prof, dr Slavica Đukić Dejanović, savetnica predsednice Vlade Republike Srbije, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, predstavnici Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Nataša Dragojlović, kordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji i Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu.
Predstavljen je Izveštaj o ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i analiza stanja u Republici Srbiji.
Tematskom skupu prisustvovao je i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa