20. maj 2021.20. maj 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Sastanak rukovodstva grada sa predstavnicima”SBE Serbia”

U planu proširenje proizvodnih kapaciteta

Grad spreman za nove investitore. Italijanska kompanije „SBE Serbia“ planira proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta. Šabac plodno tle za italijanske investitore. Saradnja sa lokalnom samoupravom
Proširenje proizvodnih kapaciteta i obima posla italijanske kompanije „SBE Serbia“ bila je glavna tema sastanka rukovodstva Grada sa Alesandrom Veskovinijem, vlasnikom “Vescovini Group“.
-Veliko zadovoljstvo je što je gospodin Alesandro Veskovini bio u Šapcu. On je imao određene probleme koje nije mogao da reši prethodnih deset godina, a kao nova gradska vlast mi smo to odredili kao prioritet i rešili za šest meseci. Gospodin Veskovini je izrazio veliko zadovoljstvo kada je video kako se rešavaju problemi u gradu Šapcu i želi da proširi proizvodnju i investira novih 20 miliona evra. Tokom susreta je imao priliku da čuje da grad ima partnerski odnos sa svojom državom, te je zamolio za koordinaciju oko plasmana na rusko i belorusko tržište. Kao grad smo zainteresovani za saradnju, kako bi se veći broj naših sugrađana zaposlio, te sa tim aktivnostima idemo dobrim putem ka Šapcu kao gradu budućnosti - poručio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić i naglasio da je tokom prethodnih šest meseci značajan broj investitora izrazio zainteresovanost da posluje u Šapcu.
-Imamo veliki broj domaćih i stranih investitora koji su kupili zemljište u Severozapadnoj industrijskoj zoni. To je dobra lokacija za firme, jer nudi brojne mogućnosti i priliku da grad radi sa svojom državom. Mi smo jedan tim koji pravi dobre rezultate.
Italijanska kompanija u Šapcu posluje od 2013. godine, a nastala je sa idejom da bude potpora fabrici „Fiat“ u Srbiji. Osnovna delatnost „SBE Serbia“ je proizvodnja mehaničkih delova za automobilsku industriju.

"Glas Podrinja"


-Kompanija u Šapcu trenutno zapošljava 60 radnika, ali želimo da ih u narednom periodu bude 200. Naša kompanija ima proizvode visokog kvaliteta koje plasiramo u Belorusiju, na američko i evropsko tržište, zahvaljujući radnicima koji izvanredno rade svoj posao - rekao je Alesandro Veskovini i naglasio da je da cilj sastanka sa gradonačelnikom namera da nastavi poslovanje u Šapcu, proširenje obima proizvodnje, uz podršku lokalne samouprave i države.

Imamo veliki broj domaćih i stranih investitora koji su kupili zemljište u Severozapadnoj industrijskoj zoni. To je dobra lokacija za firme, jer nudi brojne mogućnosti i priliku da grad radi sa svojom državom. Mi smo jedan tim koji pravi dobre rezultate


-Ne tražimo finansijsku pomoć od Srbije, želimo da investiramo i dalje u svoju proizvodnju. Do sada smo uložili 13 miliona evra u svoju kompaniju. Potrebna nam je podrška i saradnja sa Republikom Srbijom kako bismo rasli i napredovali. Zbog toga se nadam da će nam Srbija pomoći da pronađemo put do novog tržišta. Zahvalio bih se svima koji su bili deo radnog sastanka, pre svega predstavnicima grada, gradonačelniku Pajiću, jer smo imali priliku da iznesemo svoje ideje i razgovaramo o projektu.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa