6. oktobar 2011.6. okt 2011.
REVIJA POZORIŠNIH PREDSTAVA

TEATAR NA DOBROM PUTU

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina predstavom „Zbogom žohari“ otvorilo je u nedelju, 2. oktobra, ovogodišnju, sedmu po redu, Reviju pozorišnih predstava. U ponedeljak uveče nastupio BITEF Teatar, a u utorak Beogradsko dramsko pozorište. Večers u 20 časova premijerno izvođenje predstave „Pusti me da sanjam“ Ivana Tomaševića i proglašenje najbolje predstave
Šabačka pozorišna publika već prve večeri ostala je bez daha posle izvođenja predstave „Zbogom žohari“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Rediteljka Slađana Kilibarda na tekst Vladimira Đurđevića, mladog beogradskog pisca, uspela je da stvori predstavu čija tematika spaja vreme devedesetih godina sa vremenom u kojem danas živimo. Atraktivnost i dinamičnost predstave čini i muzika kultnih sarajevskih bendova „Zabranjenog pušenja“ i „Letu štuke“.
Tematika je vrlo bliska mladima, ali i onima koji se sećaju raspada Jugoslavije. Kroz priču o dva sarajevska tinejdžera koji „sazrevaju“ u isto vreme kada „sazreva“ i društveno-politička situacija rediteljka potvrđuje činjenicu da rat, nacionalizam i novo društvo nisu doneli ništa dobrog.
- Išla sam na malo apstraktnu scenografiju koja predstavlja metaforu vremena u kome smo živeli, a u kome živimo i danas. Sa muzikom „Letu štuke“, koja je danas vrlo aktuelna, htela sam da napravim neku paralelu između vremena kada je počeo rat i i današnjeg koji je doneo kapitalizam tako da je sve ostalo po starom. Prijem šabačke publike je bio lep. To mi sve veoma svidelo ““ rekla je Slađana Kilibarda.
Za glumca večeri proglašen je Ivan Đorđević koji je glumio Pišonju u ovoj mladalačkoj baladi o Pišonji i Žugi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa