20. maj 2021.20. maj 2021.
foto: n. r. (kss)

foto: n. r. (kss)

KAJAK: SVETSKI KUP

Iskustvo za mlade

Bez A finala za dva predstavnika Šapca. Subotić i Lagundžić među najmlađim učesnicima. Nadmetanje u tri discipline. Jedna medalja za Srbiju u Segedinu
Dan po okončanju Evropskih dokvalifikacija, startovao je Svetski kup na istom mestu, mađarskom Segedinu. Podmlađena reprezentacija Srbije osvojila je samo jednu medalju, doduše, najsjajniju, Milica Novaković je postala šampion jednoseda na 500 metara, dok preostalih 16 reprezentativaca nije doseglo do pobedničkog postolja.

Šabac i klub „Zorka“ predstavljala su dva takmičara, istovremeno i jedni od najmlađih u našem nacionalnom timu i Kupu u globalu. Pobednik Olimpijskih nada prethodne godine, Brako Lagundžić nastupio je najpre u jednosedu na 500 metara gde je izborio mesto u B finalu, tamo bio treći (1:4543), ukupno 12. na Svetskom kupu, da bi se borio na istoj deonici i u četvercu koji su, uz njega, činili: Torubarov, Dragosavljević i Džombeta. Kvartet je takođe stao u B finalu. Ukupno 16. pozicija (1:26,24 – vreme u B finalu).

Mihailo Subotić je sa Holpertom, posle dokvalifikacija, veslao na 1.000 metara i na Svetskom kupu. Takmičenje su okončali na drugom mestu u B finalu, sedmom ukupno. Vreme poslednje trke 3:19,31.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa