20. maj 2021.20. maj 2021.
foto: n. r. (kss)

foto: n. r. (kss)

KAJAK: EVROPSKE OLIMPIJSKE DOKVALIFIKACIJE

Subotić bez Olimpijskih igara

Sedmo mesto u finalnoj trci dokvalifikacija nedovoljno za plasman u Tokio. Mađari dominirali od starta trke. Šapčanin sigurno na nekim od narednih Igara. Na Svetskom kupu dva takmičara iz Šapca
Mladi Mihailo Subotić, šabački kajakaš, sigurni smo, imaće iskustvo nastupa na Olimpijskim igrama, vreme radi za njega i realne su šanse da bude u Parizu 2024. godine, ali nažalost, u Tokiju ovog leta neće ga biti.

Načinili su on i znatno iskusniji Ervin Holpert veliko iznenađenje plasmanom na Evropske dokvalifikacije pobedivši čuvenio tandem Zorić – Tomićević u nacionalnim kvalifikacijama, uspeli su da uđu finale kao drugoplasirani u svojoj kvalifikacionoj grupi u Segedinu, čime su potvrdili da pripadaju svetskom vrhu, da bi poklekli u finalu koje je bilo izuzetno jako. Čitavu deonicu gledali smo izvanredan mađarski tim (Beke i Varga), apsolutno zasluženo, učesnike Olimpijskih igara. Vreme od tri minuta i 33 sekunde donelo je srpskom tandemu sedmu poziciju. Pobednici su bili brži nepunih 12 sekundi. Finale je bilo sporije u odnosu na polufinale, o čemu svedoči podatak da bi vreme člana kluba „Zorka“ i kajakaša iz Bezdana zabeleženo u polufinalu bilo dovoljno za prvu poziciju u finalu.

Podsećamo, Subotić još ove godine ima pravo da nastupa i u kategoriji mlađih seniora, te je on još uvek budućnost i sadašnjost srpskog kajaka. Olimpijski program kajaka se menja od Igara do Igara, upitno je šta nas čeka za tri godine u Francuskoj, ali reprezentativac iz Šapca je svakako jedan od ozbiljnih kandidata da putuju u Pariz 2024. godine. Jedan od, ne i jedini iz našeg grada, ima ih bar četiri ili pet.

Šabac će na dalekom istoku predstavljati Milan Đenadić, nekadašnji kajakaš, danas trener u klubu i reprezentaciji. Njegov pulen Strahinja Stefanović izborio se za mesto u jednosedu na 200 metara u carskoj prestonici.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa