20. maj 2021.20. maj 2021.
Predstavljen plan izgradnje
PROJEKAT REGIONALNE KOMUNALNE DEPONIJE U UBU

Predstavljen plan izgradnje

Kao što je to i ranije dogovoreno, transfer stanica i reciklažno dvorište biće izgrađeni na teritoriji opštine Osečina, gde će se vršiti selekcija otpada. Nakon ove faze otpad će se dalje transportovati do Regionalne deponije u Ubu. Svaka opština dobiće kante za selekciju komunalnog otpada i najmanje po jedan kamion za transport otpada. Obaveza lokalnih samouprava je da opredele lokaciju za izgradnju reciklažnog dvorišta i rešavanje imovinskih odnosa
U sredu 12. maja, održan je sastanak u opštini Krupanj na temu daljih aktivnosti vezano za realizaciju Projekta regionalne komunalne deponije u Ubu. Sastanku su prisustvovali načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predsednici opština Krupanj Ivan Isailović, Ljubovija, Milan Jovanović, Mali Zvornik Zoran Jevtić, Osečina Nikola Tomić i direktor preduzeća “Eko-Tamnava“d.o.o Zoran Petrović sa saradnicima.

Naredni sastanak planiran je da se održi u Osečini. Početak radova očekuje se u četvrtom kvartalu 2021. godine, a završetak do kraja 2023. godine


Predsednicima opština predstavljen je Plan za izgradnju Regionalne deponije “Kalenić“ Ub i planirane aktivnosti za realizaciju ovog kapitalnog projekta. U prethodnom periodu urađena je Studija opravdanosti za opštine koje učestvuju u projektu. Grad Loznica je takođe uključena u projekat, ali će nastupati samostalno, odnosno komunalni otpad sa područja grada Loznice voziće se direktno na deponiju “Kalenić“. Kao što je to i ranije dogovoreno, transfer stanica i reciklažno dvorište biće izgrađeni na teritoriji opštine Osečina, gde će se vršiti selekcija otpada. Nakon ove faze otpad će se dalje transportovati do Regionalne deponije u Ubu. Svaka opština dobiće kante za selekciju komunalnog otpada i najmanje po jedan kamion za transport otpada. Obaveza lokalnih samouprava je da opredele lokaciju za izgradnju reciklažnog dvorišta i rešavanje imovinskih odnosa. Na sastanku je predloženo da reciklažna dvorišta budu pravljena tipski u svim opštinama i identično opremljena. Ovim se postiže ušteda u troškovima izrade projektne dokumentacije.
Naredni sastanak planiran je da se održi u Osečini.Tom prilikom biće prikazana video prezentacija ovog projekta, sa detaljnim objašnjenjem o načinu prikupljanja otpada, od primarne selekcije u domaćinstvima do krajnjeg odredišta Regionalne deponije. Početak radova očekuje se u četvrtom kvartalu 2021. godine, a završetak do kraja 2023. godine.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa