6. oktobar 2011.6. okt 2011.
ŠABAČKO POZORIŠTE

U NOVU SEZONU SA BOROM STANKOVIĆEM

U rekonstruisanom foajeu, prošle subote, 01. oktobra, otvorena je likovna galerija izložbom „Mala retrospektiva“ Radovana Mirazovića. Godišnja nagrada Boris Kovač za umetnički doprinos radu Šabačkog pozorišta dodeljena glumcu Vladimiru Milojeviću. Pozorišnu sezonu otvorio reditelj Željko Hubač. Premijerno izvedena predstava „Jovča“ Borisava Stankovića u adaptaciji i režiji Juga Radivojevića
Premijerom predstave „Jovča“ Borisava Stankovića, a u režiji Juga Radivojevića, Šabačko pozorište je na velika vrata uvelo svoju vernu publiku koja je doživela bliskost glumačkog izvođenja i neposrednost dešavanja na sceni. Specijalno izrađene kružne tribine na tri nivoa, sa 166 mesta, u čijem centru su bili glumci, pružilo je jedinstven osećaj intime.
Doživljavalo se i preživljavalo kroz autentičnu glumu četrnaestoro glumaca koji su pričali svoju priču o bogatoj familija na putu ka samouništenju. U centru zbivanja, poput olistalog drveta, stajao je neprikosnoveni Jovča, najbogatiji vranjanski trgovac, autoritet u porodici ali i okolini. Preteča današnjeg vremena, jer se ženio tri puta, iz prva dva braka dobio je sinove. Rođenjem ćerke Vaske njegova očinska ljubav prerasta u opsesiju koja će dovesti do nesagledivih posledica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa