20. maj 2021.20. maj 2021.
sve u njihovim rukama: rk metaloplastika

sve u njihovim rukama: rk metaloplastika

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

SVE NA ŠAPČANIMA

Ponovo druga Metaloplastika. Dve pobedeu poslednja dva meča garantuju drugu poziciju, ali slede derbi dueli. Mnogo borbe u Pančevu. Nišlije poseban izazov
Dva kola pre kraja Metaloplastika je ponovo druga na tabeli i ponovo zavisi samo od svojih nastupa u borbi za SEHA mesto. Vojvodina nije imala milosti prema Partizanu i ta pobeda je omogućila Šapčanima da trijumfom u Pančevu vrate poziciju dva, SEHA mesto pred odlučujuće duele. Mnogo energije su Pančevci uzeli Šapcu, morali su do pobede preokretom u poslednja tri minuta, no trijumf je važan, a za odmor je dovoljno vremena. Dve pobede apsolutno znače drugo mesto, no preostala dva duela su Železničar u Šapcu i Vojvodina u Novom Sadu, dok Partizan ima mnogo lakše takmace, Radnički u Beogradu i Dubočicu u Leskovcu.

Dinamo – M’plastika 30:31 (14:17)
Pančevo. Bez gledalaca. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: Dinamo 6 (3); MP 5 (4). Isključenja: Dinamo 10; MP 12 minuta.
M’PLASTIKA: Dodić, Vorkapić 6, Jevtić 1, Pisarić 2, Srdanović 6, Milovanović, Bomaštar (11 odbrana), Ivanić 1, Radisavljević, Đukić 1, Mitrović 3, Babić 5, Todorović 1, Brajović 6 (5).


Niš je doneo mnogo problema Metaloplastici, tek u polufinalu Kupa je ovdašnji tim uspeo da ih savlada ove sezone, a sada prava na grešku nema. Pobeda bi bila sportska osveta i nivelacija za prethodne neuspehe u međusobnim mečevima, jer svakako da se sa Vojvodinom nije moglo nositi, pokazao je to šampionat. „Želja“ nema nikakve šanse za drugo, ili treće mesto, biće četvrti na kraju, no dolazi pun motiva u želji za još jednim velikim skalpom. Trener Teodorović i nekoliko igrača poznaju „plastičare“ i nesumnjivo sledi derbi, iako samo jedna ekipa, naizgled, ima takmičarski motiv. Kako Partizan ima bolji međusobni odnos, mora šabački klub imati više bodova.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa