20. maj 2021.20. maj 2021.
SPORT: MLAĐE KATEGORIJE

Uspeh za uspehom

Uspesi rukometašica, rukometaša, vaterpolista, fudbalera i drugih mladih sportista iz našeg grada u kolektivnim sportovima
Maj i jun su meseci kada se vode odlučujuće borbe u većini kolektivnih sportova, ne samo na nivou seniora, već i među mlađim uzrasnim kategorijama. Šabački klubovi su uglavnom ambiciozni, a mnogo važnije je da te ambicije prate i dosadašnji rezultati. Na regionalnom nivou su bez premca, a žele da dominaciju ostvare i na državnom.

medicinar (foto: fb strana kluba)


Medicinar šampion
Medicinar mnogo pažnje poklanja školi kluba, na seniorskom nivou izdanci su pokazali da imaju veliku rukometnu budućnost, a visoke ambicije tri generacije očekuju i na nacionalnom nivou. Igračice rođene 2005. godine i mlađe osvojile su titulu na nivou centralne Srbije, pobedivši veliku Naisu u finalu. Tokom sezone su bile bolje od Bekamenta, Metalca, radničkog...Naredni izazov je Prvenstvo Srbije početkom juna u Vrnjačkoj Banji. Ekipu je vodio Vladimir Pavlović, uz asistenciju Sandre Kolaković.
Mlađe koleginice, rođene 2007. godine i kasnije, tokom vikenda igraju državno prvenstvo svog uzrasta u Beogradu. Nalaze se u grupi sa Lakijem iz Crvenke i surčinskim Taurunom. Pobednik grupe će se plasirati u polufinale.

metaloplastika (foto: fb strana kluba)


Metaloplastika bez premca
Veliku budućnost nagoveštava i Metaloplastika. Momci rođeni 2004. godine i mlađi jedni su od pretendenata za nacionalnu titulu, a snagu su demonstrirali u Ligi centralne Srbije gde su moćno osvojili titulu bez poraza. Sloga, Mladi Radnik, radnički, Smederevo, Mokra Gora, Žlezničar, Topličanin nisu imali snage da se suprotstave izabranicima Miodraga Kažića.
Krajem maja u Aranđelovcu je državno prvenstvo gde „plavi“ ciljaju titulu.
Podsećamo, još ranije, kadetkinje ŽKK Duga plasirale su se u Kvalitetnu ligu Srbije, a do najvišeg ranga su sigurno stigli i omladici FK Mačva.

vk šabac (foto: fb strana kluba)


Vaterpolisti u finalu Regiona
Momci iz Vaterpolo kluba „Šabac“, rođeni 2006. godine, sve su iznenadili osvajanjem drugog mesta u Kupu Srbije tokom ranog proleća, a sada taj rezultat teže da ponove i na državnom prvenstvu. Prvi koraci su više nego uspešni. Ekipa Šabac 1, predvođena Miroslavom Petrovićem i Igorom Jovanovićem plasirala se u finale regiona osvojivši sigurno prvo mesto na polufinalnom turniru. Pobede 13:9 i 21:4 govore o dominaciji.
Šabac je imao i drugu ekipu, trener Ličanin, uz asistenciju Mandića i Mihailovića, sačinjenu od igrača 2007. i 2008. godište koja se nije plasirala dalje, dok će mesto na finalu regiona imati Valjevo. Najbolje u regionu očekuje mesto na finalnom turniru državnog prvenstva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa