20. maj 2021.20. maj 2021.
foto: superliga.rs

foto: superliga.rs

ALFRED JERMANIŠ, TRENER FK MAČVA

Lepo mi je u Šapcu

Superligašku odu šabačka Mačva okončala je pobedom, ali u globalu neslavno, jer će se posle četiri godine vratiti u niži rang. Posle užasnih 1:7 na Banjici, golom Ortiza savladan je Zlatbior u utorak 1:0, čime je ukupni ovosezonski bilans Šapčana zaokružen na 25 bodova. O učinku Mačve, Ligi i četvorogodišnjem periodu više u narednom broju. Predaleko je ove sezone bila od opstaka i već u februaru je postalo jasno da je Prva liga neminovna.

-Želeli smo više, nadali smo se opstanku, ali smo znali u januaru da će biti teško, stigli smo u Šabac svesni da šest ekipa neće opstati. Liga je zanimljiva i u narednih 20 godina ću imati da pričam o svemu što se dešavalo, lepom i manje lepom. Cilj je bio da protiv Zlatibora popravimo utisak posle lošeg izdanja u Beogradu, nadam se da smo uspeli. Ja imam 50 plus godina i mogu reći da je pružena šansa mladim i još mlađim igračima, posmatrano iz moje perspektive i to je budućnost kluba – ističe šef stručnog štaba Mačve Alfred Jermaniš.

Pred klubom je važan izazov, suočiti se sa ispadanjem u niži rang, sprečiti turbulencije koje uvek slede nakon neuspeha.

-Klub postoji više od stotinu godina, u tom periodu je grb Mačve nosilo stotinu trenera, hiljadu igrača, u tom periodu svaki klub se suočava sa usponima i padovima. Realnost je drugi rang, ali verujem da Mačva ima sposobne ljude koji će znati da naprave plan za naredni period kako bi se u Šapcu ponovo igrala Super liga.

Slovenački stručnjak je u Šabac došao u januaru, sam ili u tandemu sa Jelićem predvodio je klub na 19 mečeva. Da li se protiv Zlatibora oprostio od Mačve ili ne, još nije poznato, njegova želja nije sporna.

-Odlično se osećam u Šapcu, ljudi su me sjajno prihvatili, uživao sam u Šapcu i razgovaraćemo o svemu. Šabac je sportski grad, znam da su tribine značajno popunjene kada je dozvoljeno prisustvo publike, a fudbal i sport uopšte igraju se zbog gledalaca. Prijatno mi je ovde i razgovaraćemo, da li ćemo se dogovoriti ili ne, to je drugo pitanje. Uvek sam pri stavu da je besmisleno da tim bez gledalaca igra prvi rang, a neko ko ima pristalice i mnogo navijača nastupa u drugom – zaključuje je Jermaniš.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa