20. maj 2021.20. maj 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

POSTAVLjANjE LEŽEĆIH POLICAJACA NA ULICAMA LjUBOVIJE

Odgovor na zahtev građana

Kako smo saznali od nadležnih institucija, u narednom periodu usporivači brzine biće postavljeni u svim ulicama za koje se proceni da je to neophodno kako bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju
Na ulicama Ljubovije prošlog petka je počelo postavljanje fizičkih prepreka za usporavanje brzine, popularno nazvanih, ležeći policajci. Radi povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, a naročito naših najmlađih, Opština Ljubovija finansirala je Projekat postavljanja prinudnih usporivača saobraćaja u naseljenom mestu Ljubovija.
Prema projektu, usporivači brzine biće postavljeni u Drinskoj ulici u blizini Srednje škole „Vuk Karadžić“, u ulicama kojima se deca najčešće kreću na putu do Osnovne škole „Petar Vragolić, a to su Jovana Cvijića i Karađorđeva. Usporivači brzine biće postavljeni i u ulici Ilije Neškovića i Omladinskoj.
Zbog česte nasilničke vožnje u pojedinim ulicama kao što su Svetosavka i Petra Sokoljanina, stanovnici tih ulica pokrenuli su peticiju za postavljanje usporivača brzine i na ovim lokacijama. Mnogo roditelja je izrazilo nezadovoljstvo takvim ponašanjem pojedinaca za volanom, a kako su i ove ulice na putu prema školi, ističu da je ugrožena bezbednost đaka ali i sve dece koja tu žive. Meštani traže od nadležnih da se preduzmu konkretne mere, odnosno postavljanje ležećih policajaca i pojačana kontrola saobraćajne policije, naročito u Svetosavskoj ulici gde se vozi i do dva puta preko dozvoljene brzine.
Kako smo saznali od nadležnih institucija, u narednom periodu usporivači brzine biće postavljeni u svim ulicama za koje se proceni da je to neophodno kako bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa