20. maj 2021.20. maj 2021.
Tara i “Asolute” zablistale u Novom Sadu
NOVE MEDALjE ZA ŠABAČKI BALET

Tara i “Asolute” zablistale u Novom Sadu

“Asolute” su, na svom prvom takmičenju, odigrale dve koreografije za dva zlata. Dunja Nešić je osvojila bronzu u kategoriji juniora, kao i Tara, koja se sa 17 godina takmičila u seniorskoj konkurenciji u kojoj je nastupilo oko 400 takmičara. Njih dve zajedno, u duetu, su osvojile zlato
Navikla je Tara Cvetković Šapčane da se sa svakog takmičenja vrati sa nekom medaljom. Na novosadskom “Spring festu”, održanom u nedelju, zajedno sa svojim malim “Asolutama” baletske škole iz Abraševića, osvojila je ukupno pet medalja: tri zlatne i dve bronzane.
“Asolute” su, na svom prvom takmičenju, odigrale dve koreografije za dva zlata. Dunja Nešić je osvojila bronzu u kategoriji juniora, kao i Tara, koja se sa 17 godina takmičila u seniorskoj konkurenciji u kojoj je nastupilo oko 400 takmičara. Njih dve zajedno, u duetu, su osvojile zlato. Tara je ponela i nagradu za najemotivniji nastup.
-Kada sam videla da će ovogodišnji “Spring fest” biti održan u onom formatu kao što je to bilo i ranijih godina, odlučila sam da se prijavim, zajedno sa “Asolutama”. Na njih, u prostorijama “Abraševića”, već tri godine prenosim znanja i iskustva o baletskoj umetnosti, koja sam ja sticala u “Luju Daviču” u Beogradu. Tih desetak devojčica su izuzetne u igri, znanju i ponašanju, ističe Tara.
Aleksandra, Helena, Lara, Lena, Kaća, Teodora, Jelena, Petra, Milica i dvema Lenkama, uzrasta su od četiri do sedam godina, dok je trinaestogodišnja Dunja nešto starija. Tara kaže da sve podjednako dobro izgraju.
-Izuzetne su kada glume. Nikada se ne žale na umor dok ponavljamo koreografije. Muzika i ljubav prema baletu i umetnosti im ne dozvoljavaju da se zaustave. Na takmičenju su im roditelji bili fantastična podrška. Iako su znali da zbog mera ne mogu biti u publici krenuli su u Novi Sad da sa osmehom bodre svoje male balerine, ne skrivajući ponos što one uopše učestvuju u ovoj manifestaciji, navodi Tara.

Internacionalno takmičenje
“Spring fest” je internacionalno plesno takmičenje, koje je ove godine okupilo više od 800 izvođača. Afirmišu mlade igrače i koreografe, a u žiriju su eminentni stručnjaci u oblasti baletske umetnosti, pedagozi, koreografi... Organizuje u više disciplina i za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih.


Za svoje balerine i sebe pripremila je ukupno pet koreografija. Dve numere su deca igrala u kategoriji mini – grupa i mini – mala grupa. Dunja je imala solo u grupi juniora, dok se Tara prvi put takmičila solo u seniorskoj konkurenciji. Takođe, njih dve su odigrale i duet u juniorskoj konkurenciji.
-Nas 13 došlo je da se bori iz malog Šapca sa velikim plesnim studijima. Jedan od njih je domaćin “Impuls”, kroz koji je prošlo hiljade igrača i koji je od 1994. godine prisutan na svim svetskim scenama i takmičenja i osvojio je mnoštvo trofeja. Presrećna sam i preponosna na divne balerine i veliki uspeh koji smo postigle, na radost koje su donele u svoja srca i svoj grad, kaže Tara i izražava veliku zahvalnost “Abrašević” koji podržava baletsku umetnost, a čije ime su proslavile i u ovoj umetnosti.
Takođe, Tara ističe i da ogromnu podršku ima od svoje Srednje poljoprivredne škole i razrednoj Vesni Ignjatović Obrenović, koji su ponosni na svaki njih uspeh.
Na istom takmičenju prošle godine, Tara i Dunja su osvojile po zlato u solo nastupima, kao i zlato u Duetu. Tara je i tada ponela nagradu za najemotivniji nastup.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa