20. maj 2021.20. maj 2021.
Talentovani učenici okosnica škole
Šabačka gimnazija

Talentovani učenici okosnica škole

U Šabačkoj gimnaziji uspešno su završeni prijemni ispiti za odeljenja sa posebnim sposobnostima, a Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu predstavio se u utorak učenicima Šabačke gimnazije i upoznao ih sa svojom bogatom ponudom, koja samo na osnovnim studijama obuhvata 26 studijskih programa i profila, sa preko 1.400 obaveznih i izbornih predmeta.
-Uspešno su završeni prijemni ispiti za odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i filološke nauke . Uprkos otežavajućim uslovima usled pandemije Covid 19 i nastave na daljinu , osmaci budući gimnazijalci, su pokazali izuzetno znanje i oba odeljenja će , ako je suditi po rezultatima prijemnog ispita biti izuzetna. Radujemo se i želimo im srdačnu dobrodošlicu – poručuju iz Šabačke gimnazije koja će predstojećeg vikenda biti domaćin takmičenja iz istorije.
Republičko takmičenje iz istorije ove godine biće održano u Šapcu . Organizator takmičenja društva istoričara „ Stojan Novaković “ poverio je domaćinstvo takmičenja za osnovne škole školi „ Laza Lazarević“, a za srednjoškolski uzrast Šabačkoj gimnaziji. Takmičenje za osnovce će biti održano u subotu 22.05.2021. godine, a za srednjoškolce u nedelju 23.05.2021. godine. Očekuje se da u tom periodu u Šapcu boravi preko 400 takmičara, najboljih mladih istoričara i njihovih profesora. Biće to prilika da osnovci i srednjoškolci upoznaju istoriju grada domaćina i okoline.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa